måndag 18 februari 2019

Utan fiender ingen roll att fylla

Varför?
Oavsett vad du väljer att lägga din tid och ditt engagemang på är frågan ”varför?” central. Om du inte bra klarar av att svara på den frågan kommer du inte heller göra över genomsnitt goda insatser. Varför fortsätter jag att politiskt företräda Uppsalaborna? Jag gav dem mitt löfte att göra det. Varför känns mitt politiska engagemang mer värdefullt än någonsin? Jag får nu gränslöst chansen att bidra till den nödvändiga demokratiska förnyelsen. Vår demokrati har bland annat legitimitetskris och jag bidrar gärna till att demokratin får betydligt bättre invånarförankring.

Alice Teodorescu skriver bra som vanligt. Det är en skam att Liberalerna och Centerpartiet lät Socialdemokraterna få fortsätta styra Sverige. Reformagenda är inte trovärdig. Det positiva med L och Cs beteende är att det starkt bidrar till en ordentlig omstrukturering av det svenska politiska landskapet.

”Trots stora samhällsproblem reduceras politiken till en fråga om taktik. Det är cyniskt men ett viktigt perspektiv för den som vill förstå vad som egentligen händer i denna formativa tid.”

”I likhet med Stefan Löfven (S) hyser Åkesson nämligen en långsiktig ambition om att den nu splittrade Alliansen ska förbli splittrad. Löfvens ambition grundar sig i insikten om att en enig borgerlighet omöjliggör Socialdemokraternas möjlighet att behålla makten, Åkesson dito beror på att en enig borgerlighet omöjliggör framväxten av det konservativa block som skulle kunna ge SD inflytande. Löfven har konsekvent höjt det moraliska priset för samröre med SD för att skydda den egna makten, Åkesson bekräftar Centerns och Liberalernas farhågor i förhoppning om att Alliansen aldrig ska enas igen varpå han på sikt ska kunna få mer makt. Så cynisk är politiken.”
”Det taktiska positioneringsspel som pågår är av stor betydelse för hur Sverige kommer att styras framöver. Vi befinner oss i en formativ tid, det vet alla inblandade, därav det höga, vulgära tonläget. Men det som vi hittills har sett imponerar föga på den som satt sin tilltro till politikens förmåga att lösa konkreta samhällsproblem utifrån en ideologisk övertygelse. Frågan är dessutom om väljarna alls efterfrågar den polarisering som följer av allt taktiserande?”

”Ur ett kortsiktigt perspektiv kanske Socialdemokraterna, desperata över sitt historiskt svaga valresultat, tror att de vinner något på att konstruera denna falska motsättning. Genom att blåsa upp den negativa bilden av motståndaren hoppas man själv framstå i bättre dager utifrån devisen att varje hjälte kräver sin fiende. Men i längden kommer väljarna att inse att valet inte står mellan ett evigt (gott) socialdemokratiskt maktinnehav eller en borgerlig (ond) regering som underminerar den liberala demokratin. Sanningen segrar alltid till sist, också i politiken.”

Ska det oftast vara rött på toppen inom svensk politik? Nej. Sverige, Uppsala och många andra geografiskt unika samhällen är i stort behov av kompetenta politiska alternativ. Reformbehoven är mycket stora och den demokratiska legitimiteten måste återvinnas.
Dagens besvikelse
Tågprojektet mellan Malmö, Göteborg och Stockholm. Höghastighetsprojektet är fel prioritering. Alla dessa miljarder kan garanterat användas mycket klokare.
https://www.fplus.se/700-miljarder-i-sjon-darfor-totalsagas-regeringens-prestigeprojekt/a/4dp9Q6?fbclid=IwAR2YGfqZ9wG85wxabB6ZEftOdEbFd_hrGWT6qM1D6aCC6MMv71G0rN0CVdE

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Japp, vi har nu 2018/2019 ett antal tydliga exempel på DDR-beteende i Sverige. Bedömt farliga meningsmotståndare ska inte besegras i logiska debatter utan till exempel genom uteslutningar.

”Deplattformering - ett samtida fenomen som går ut på att försöka påverka, exempelvis arbetsgivare, att frånta "omstridda" personers plattform. I praktiken att tysta meningsmotståndare. Och, i förlängningen, att statuera exempel för det fall att någon ytterligare skulle ha det dåliga omdömet att tänka självständigt.”

”Det finns all anledning att känna oro inför den personfixering, det ordmärkeri och den intolerans som tagit såväl kulturen, akademien som den breda offentligheten som gisslan - i toleransens namn.”

”Resultatet blir ett samhälle regisserat av konformism och ängslighet. Ett sådant samhälle är dömt att implodera.”
http://www.gp.se/ledare/när-argumenten-tryter-återstår-endast-hot-1.13304089



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar