onsdag 27 februari 2019

Inte regeringsfäigt

Ansvarslöshet kopplat till huvudfrågor
Det är verkligen djupt beklagligt för alla generationer som lever i Sverige att Miljöpartiet ingår i en regering. Både lokalt och nationellt har de lågt förtroende bland berörda invånare och i valet 2018 halverades deras stöd i Uppsala. Ändå ingår de i styret över kommunen och även nationellt. Jag tycker det är mycket störande ur ett legitimitetsperspektiv.

Ann-Charlotte Martéus, ledarskribent på Expressen beskriver väl hur extremt olämpligt det är med MP i en regering. De är extremt skadliga för den generella svenska välståndsutvecklingen. Bedrövligt att det inte blev extraval så att vi kunde slippa deras destruktiva politik i Sveriges regering.

”Trots sin litenhet och ytterkantsposition har Miljöpartiet spelat en central roll för migrationspolitikens generösa utformning. De pressade regeringen Persson till en amnesti för gömda flyktingfamiljer 2005, dikterade villkoren i två migrationsuppgörelser med regeringen Reinfeldt och fortsatte att påverka i regeringsställning under Stefan Löfven, bland annat genom gymnasielagen.”

”Nu tar Miljöpartiet nya tag. I måndagens Sydsvenskan presenterar partiets nya migrationspolitiska talesperson, Rasmus Ling, MP:s migrationspolitiska mål. Med tanke på att partiet har Annie Lööf och Liberalerna i sin ringhörna, och att Stefan Löfven väldigt gärna vill bo i Sagerska huset, är det bäddat för fler framgångar. En del i texten är känt från Januariavtalet, som utökad familjeåterförening och förändrad EBO. Men två punkter är särskilt intressanta.”

”Den första punkten lyder: ”De flyktingar som varit utsatta för hedersvåld och förtryck i Sverige ska få möjlighet att stanna här”. Vad kan det betyda? Ska hedersförtryck i Malmö eller Borlänge, det vill säga Sverige, utgöra asylskäl - i Sverige?  Det låter besynnerligt. Men det behöver inte vara något hinder inom svensk migrationslagstiftning, som gymnasielagen visade.”

”Den andra punkten i Lings text gäller frågan om en ”humanitär skyddsgrund”.  När den nya migrationspolitiken stakas ut i riksdagen ska S-C-L-MP gemensamt driva på för en ny humanitär skyddsgrund, alltså ökade möjligheter för vissa grupper utan asylskäl att stanna i Sverige. Rasmus Ling och MP vill - liksom Centern - att svårt sjuka ska få stanna. Dessutom vill MP inkludera ”särskilt unga med stark anknytning till Sverige”. Här ingår kanske de som fick ”gymnasieamnesti”. Villkoret för att få stanna permanent är att de klarar gymnasiet och skaffar sig försörjning, enligt gymnasielagen. Med MP:s skyddsgrund skulle de kunna få stanna oavsett. En sådan lag skulle kunna bli en mäktig magnet för människor som drömmer om ett bättre liv i ett välståndsland. Skuggsamhället skulle växa ytterligare. Sverige skulle fortsätta att utmärka sig som ett särskilt attraktivt och generöst land att söka sig till. Detta samtidigt som det är uppenbart för de allra flesta att Sverige brottas med väldiga integrationsproblem och växande bristsjukdomar i välfärden, liksom en kapsejsad bostadsmarknad. Men det struntar ju Miljöpartiet fullständigt i. Och snart kan detta, som sagt, vara regeringspolitik.”
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/annu-fler-tossiga-mp-ideer-i-migrationspolitiken/

Dagens besvikelse
Anders Ygeman. Självklart ska svenska politiska företrädare alltid stötta korruptionsbekämpning. Inte minst i ljuset av att den organiserade brottsligheten växer sig allt starkare när de kan stjäla extrema belopp årligen från EU byråkratin.

”Den nya åklagarmyndigheten ska bekämpa bedrägerier med EU-medel och större moms-svindlerier. Det handlar alltså om stora problem. Mygel med EU-pengar beräknas kosta unionen över sex miljarder kronor per år och momsbedrägerier tros belasta medlemsländernas statskassor med svindlande 500 miljarder kronor årligen.”

”Att brotten ofta är gränsöverskridande gör dem dock svåra att klara upp. Men med en ny myndighet - där chefsåklagaren ska leda och kontrollera nationella åklagare - kan förhoppningsvis fler brott beivras. Det borde vara av särskilt intresse för Sverige. Som nettobetalare till unionen är det svenska skattebetalare som drabbas när EU-medel förskingras. Och varje år sedan 2012 har Sverige, som en markering mot problemet, röstat för att neka EU-kommissionen ansvarsfrihet för budgeten. Ändå sa Sverige nej till den nya åklagarmyndigheten år 2016. Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman motiverade motståndet med att samarbetet inte skulle ge tillräckligt med nytta för pengarna. Men Sverige nöjde sig inte bara med att nobba myndigheten. Man såg också aktivt till att försvaga dess befogenheter.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/pinsamt-svenskt-veto-mot-att-bekampa-eu-mygel/

Dagens stjärna
Frida Karlsson. En fantastisk bedrift att ta silver i VM!
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/sport/langdskidor/historiskt-silver-frida-tredje-yngsta-nagonsin

Jan Emanuel Johansson. Ja, mördare ska kallas mördare och inget annat.
http://www.gp.se/debatt/de-är-inga-is-resenärer-de-är-satans-mördare-1.13665912

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar