lördag 2 februari 2019

Miljö- och klimatfrågorna

Prioriteringar
Tro det eller ej, faktum är att det i Sverige finns en bred politisk enighet om att ta miljö- och klimatfrågorna på största allvar. Det är positivt och uppskattas också av bland andra våra yngre som mer än oss äldre är beroende av att inte levnadsförhållandena försämras allt mer. Runt om i världen har unika samhällen liknande men också unika utmaningar. I varje samhälle krävs olika prioriteringar beroende av vad som anses vara de största problemen. I ljuset av detta faktum kan man i Sverige dra olika slutsatser. En av mina slutsatser är att Miljöpartiet har fyllt sin politiska roll och kan nu utan problem avvecklas. De gjorde nytta under många år som en miljöpolitisk blåslampa på övriga riksdagspartier. Idag duger alla lobbyorganisationer som till exempel Naturskyddsföreningen, Green-Peace med flera utmärkt som "blåslampor". Och under överskådlig tid är inte skärpta miljöambitioner rätt prioritering i Sverige. En stor majoritet bland partierna i Uppsala, och i Sveriges riksdag, har enighet om höga ambitioner. Nu måste det politiska fokuset i Uppsala och Sverige vara på social hållbarhet och tryggt åldrande.
https://www.ekonomifakta.se/fakta/miljo/utslapp-internationellt/koldioxid-per-capita/
http://kommunrankning.miljobarometern.se
https://epi.envirocenter.yale.edu/epi-topline

I Uppsala och Sverige är inte miljö- och klimatfrågorna i nuläget de viktigaste. Sveriges befolkning,  och Sveriges olika verksamheter, har en obetydlig per capita effekt på jordens miljö- och klimat. I nuläget är huvudutmaningen i kampen om ett levnadspositivt miljö- och klimat i andra delar av världen. Och den största utmaningen är tydligt kopplad till att vi rör oss mot att snart vara 10 miljarder människor. 10 miljarder människor som vill konsumera minst lika mycket som en medelsvensson. Det kräver en kraftig omställning till en fungerande delningsekonomi. Delningsekonomin kommer att bli central även för att lösa utmaningarna kopplade till social hållbarhet och ett tryggt åldrande.

I bifogad artikel framgår tydligt hur Miljöpartiet helt spårat ur i sin miljöaktivism. Precis som i Uppsala ser vi hur miljöpartister ensidigt driver tekniklösningar istället för ett teknikoberoende behovsfokus. Ja, ja vi får se hur det går för MP i nästa val. I Uppsala halverades deras stöd från Uppsalaborna. Trots den stora misstroendeförklaringen tillhör de det fortsatta vänsterstyret. Inte respektfullt mot invånarna som tydligt sagt att de inte ska få något större inflytande.
https://ekonomistas.se/2019/01/29/faktaresistens-mp/?fbclid=IwAR3yYrwnW6kEu8XVguqF7fEW5rYmwMccRCHWOYB0SQllSM9e35nPncP7tCs
https://www.dn.se/debatt/ekologiskt-jordbruk-har-aldrig-varit-battre-for-miljon/
Dagens besvikelse
Lagstifarna som ständigt tycks missa den viktigaste remissinstansen. Oavsett vad man gillar namnet KRIS eller andra föreningar bildade av tidigare kriminella är det en outnyttjad viktig remissinstans vid lagstiftning. Kreativiteten bland kriminellt lagda personer är stor. De kan hjälpa till att undvika stora luckor i en lagstiftning.
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/men-stoppa-malvakterna-nan-gang-25888

Dagens stjärna
Hamid Zafar. Det kanske är dags för Sverige att då och då införa undantagstillstånd och frånta politikerna allt ansvar och ge ett tydligt uppdrag till en klok och handlingskraftig person att lösa ett stort problem. Zafar är en bra kandidat att få sex år på sig att samla ett kompetent och handlingskraftigt gäng runt sig som tillsammans med våra lärare och rektorer fixar den svenska skolan. Om särskilt MP, V och L hålls långt ifrån skolan så kan det bara gå mycket bättre än hittills.
https://www.expressen.se/ledare/ledarsnack/experten-angsligheten-forvarrar-stoket-i-skolan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar