torsdag 21 februari 2019

Tryggare kan ingen vara...

Utanförskapets pris
Det är mycket tråkigt att uppleva hur otryggheten ökat parallellt med att den sociala hållbarheten kraftigt försvagats i det per capita tillväxtobefintliga Sverige. Jag ser bara en metod för oss invånare för att vända denna mycket negativa trend i vårt närsamhälle. Ledarskapet måste på riktigt bytas ut i Uppsala och i Sverige som helhet. Vi behöver färre partister och istället många fler pragmatiker med stor personlig integritet som invånarnas demokratiska företrädare. Du som känner mig genom mitt bloggande vet att Alice Teodorescu är en av mina favoritskribenter i Sverige. Särskilt kul att hon i nedan artikel lyfter fram en mycket duktig Uppsalabo som arbetar inom vår socialförvaltning, Hilde Wiberg. Jag är övertygad om att pragmatiska invånarrepresentanter mycket bättre skulle lyssna till Wiberg, hennes kollegor, Polisen och till exempel TRIS. Då skulle vi bli betydligt tryggare inom kort och våra barn kan erbjudas ett samhälle där inte över 25% av våra invånare lever mycket socialt utsatt. Om inte Sveriges 25% mest välbeställda ska börja bo i "gated communities", och helt avskärma sig från resten, kommer de socialt utsatta 25% göra verkligheten otrygg för alla. Det är en korkad samhällsutveckling att inte med kraft kämpa för att vi kan säkra en anständig lägsta nivå för alla som har rätt att vara en del av våra närsamhällen.

"I en intervju säger Hilde Wiberg, chef för Ungdomsjouren på Uppsala kommun, att: ”Vi brukar uppmana tjejer som känner sig otrygga att fundera på vad de behöver göra för att känna sig tryggare, till exempel att inte gå själva, att se till att de blir hämtade och annat som gör att de kan minska känslan av otrygghet. ”På frågan om unga tjejer bör avstå från att gå ensamma på stan också på dagtid svara Wiberg att så är fallet ”I alla fall om man inte känner sig trygg” (UNT 27/1). Ord och inga visor."

"Hur dessa frågor inte kan skapa större ilska och engagemang, i ett land med en självutnämnd feministisk regering, förbryllar. Att den stora jämställdhetsfrågan, trots denna utveckling, fortsätter att vara den om andelen kvinnor i bolagsstyrelser framstår som ett hån. Den avgörande frågan år 2019 handlar sorgligt nog om kvinnors möjligheter att röra sig fritt i alla miljöer, alla tider på dygnet, iklädda vad helst de behagar."
http://www.gp.se/ledare/otryggheten-ett-akut-problem-1.13301222

Dagens besvikelser
Girighet i en tid där måttfullhet och stor miljö- och klimathänsyn med fördel står i centrum. Vad annars än ingångar och beställd information inom EU byråkratin kan rättfärdiga liknande styrelseuppdrag? Jag känner många mycket kompetenta kvinnor, med internationell affärskompetens, som annars rimligen är värdefullare för aktieägarna.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-toppen-cecilia-wikstrom-l-tjanar-70-000-extra-i-manaden-pa-sidouppdrag

En trist påminnelse om att C och L som spräckte Alliansen. Ett mycket viktigt samarbete för att politiskt lyckas stoppa skadlig vänsterpolitik. Jag delar Kristerssons kritik mot C om att Lööfs argument är efterhandskonstruktioner. M betalade ett högt politiskt pris för att försöka hålla ihop Alliansen med ett parti som ser som sitt huvudfokus att förhålla sig till SD. Hade M istället valt att ta stöd av alla möjliga partier i sakfrågor hade de sannolikt fortfarande haft stöd av +21% av väljarna. De som inte gick att lita på var C. Trots både Ls och MPs haveri lyckas ändå inte C bättre i opinionsmätningar efter valet. Svensk politik befinner sig fortsatt i kris.

”Han ser Annie Lööfs resonemang som en efterhandskonstruktion för att motivera beslutet att lämna Alliansen. – Jag tycker det är bättre att vara ärlig och säga: Vi gör olika bedömningar av det parlamentariska läget och så har det varit ganska länge nu.”
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7159649&fbclid=IwAR0ItqyS93BXX-JauiRr9PKuuPcovAAwRhodNx0Z5mvVUK5iKsP6Ogo5Zkk

Det är tröttsamt med alla hot och allt trams som används som propagandaargument för att typ ”ny nazism” är påväg att ta över. Det är provocerande dåligt politiskt spel. Att nya partier med delvis unken politik får allt mer folkligt stöd beror HELT på de övriga partiernas misslyckanden. Allt för stora ”klyvningar” sker i många Europeiska länder. Inte minst den misslyckade migrations- och integrationspolitiken skapar allt större sociala slitningar. Som en konsekvens av svensk misslyckad politik har återigen ledande danska politiker tydligt adresserat det svenska oansvaret och önskar gränsbevakningar mot Sverige.

”Om socialdemokratiska ministrar och ledarskribenter kunnat sin historia hade vi kanske sluppit alla dessa nazireferenser i varje möjligt och omöjligt sammanhang. Men då skulle de å andra sidan gå miste om tankelinjen Kristersson-Åkesson-Orbán-Hitler som man nu försöker trumma in.”
”I den svenska ankdammen har vi vant oss vid detta slarv i den offentliga debatten, så till den grad att vi knappt reagerar längre. Utomlands tar man däremot anklagelser av det här slaget på allvar. Man utgår helt enkelt från att ministrar i en regering har någon slags grundläggande bildning och tyngd. Civiliserade människor använder inte lättvindigt Hitler som politiskt slagträ.”
http://www.gp.se/ledare/annika-strandhäll-snubblar-vidare-i-1930-talet-1.13509795

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Ja, tänka sig att det finns pragmatiska liberala politiker ute i den verkliga verkligheten, i en svensk kommun. Alla som gillar att slänga fram ”brunkortet” och att odla skräcken för SDs väljare bryr sig inte om att det finns pragmatiska demokratiska exempel i Sverige. Exempel som bryter negativa trender genom att på riktigt ta i problem och ansvarsfullt ta ansvar. Vi är många som inte vill leva i ett splittrat och hotfullt samhälle där mer än 25% av befolkningen lever mycket socialt utsatt. Naiva och vänsterorienterade liberaler har gjort tillräcklig skada i Sverige.

”Trots detta smått sensationella förhållande talas det, i dessa för Liberalerna så avgörande dagar, nästan inte alls om fenomenet Landskrona och dess starke man Torkild Strandberg. Det är beklagligt. Om partiet vill överleva nästa nationella val är det Strandbergs linje som måste implementeras – kanske av honom själv som partiledare?”
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-vill-liberalerna-misslyckas-1.13483935


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar