söndag 17 februari 2019

Gula västar

Tillväxt i utanförskap
Det största tillväxtområdet i Sverige idag är tillväxten av människor som lever i utanförskap. Särskilt allvarligt är alla tiotusentals som lever olagligt i landet och därigenom utan rätt till stora delar av vårt sociala skyddsnät. Ett socialt skyddsnät som redan är mycket ansträngt. Många håller sig olagligt ifrån Polisen och deras uppdrag att verkställa utvisningsbeslut. Väldigt många tusentals lever också i limbo på grund av att utvisningsbeslut inte kan verkställas då berörda personers hemländer vägrar att låta dem komma hem. På toppen av detta har vi mycket stor arbetslöshet bland många som hävdat asylskäl som invandrare. Lägg där till alla bittra människor som lever på alla avbefolkningsorter runt om i vårt geografiskt stora land. Det är inte konstigt om även Sverige, trots att vi svenskar ofta enbart knyter näven i byxorna, börjar göra fysiskt motstånd mot överheten och dess verklighetsfrånvända politik. Eller rättare sagt är att de lever med en verklighetsuppfattning som speglar de 50% mest privilegierades tillvaro. Övriga 50% ska också med.

"Allt detta vet givetvis Lövin. Hon anser uppenbarligen att det ändå är värt det, och Miljöpartiets väljare bor ändå i storstäderna. Vad som är anmärkningsvärt är att Centerpartiet, som numera är stödparti åt Socialdemokraterna och Miljöpartiet, accepterar försämrade villkor för människor som bor på landsbygden. Till Dagens Nyheter (7/2) säger Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson för C, att han hoppas på landsbygdsvänliga reformer i vårändringsbudgeten. Som exempel tar han satsningar på vägunderhåll. Men vad spelar det för roll att vägarna blir bättre om få har råd att åka på dem?"

"Det finns en uppenbar risk med att ständigt höja kostnaderna för bilåkande, och det är att det folkliga missnöjet ökar."

"I Frankrike har rörelsen Gula västarna plågat presidenten Emmanuel Macron i flera månader. Den utlösande faktorn för gatuprotesterna var just höjda bensinskatter. Svenskar är förvisso inte lika glada i att demonstrera som fransmännen, men visst finns det en risk att vi får se en svensk motsvarighet till Gula västarna. Skattelättnader för höginkomsttagare i städerna i kombination med höjda levnadskostnader för människor på landsbygden signalerar inte precis att regeringen prioriterar minskade klyftor mellan stad och land."
http://www.gp.se/ledare/vill-l%C3%B6vin-och-l%C3%B6%C3%B6f-se-gula-v%C3%A4star-i-sverige-1.13361051
Dagens besvikelse
De politiska partier som fortsätter att elda på en havererad migrationspolitik och som inte stöttar en effektivare integrationspolitik. Den misslyckade kombinationen av oansvarig migrationspolitik och okunnig integrationspolitik har kraftigt bidragit till ett allt otryggare samhälle. Misslyckandet går inte att bortförklara när Sverige idag per capita har flest dödligt vapenvåld i hela västvärlden. Och narkotikamissbruket bland vår befolkning ökar kraftigt. I Sverige får västarna delas i en gul halva som demonstrerar mot orättvisa och en röd halva som demonstrerar mot regeringens naiva politik som gör vårt samhälle allt blodigare.
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/60-aring-dod-efter-skottlossning-i-uppsala

Vi behöver ett nytt och ansvarsfullt ledarskap för Uppsala och Sverige. När vi förhoppningsvis får det kommer det vara ännu svårare än idag att få ordning på alla misslyckanden som naiv och ansvarslös politik skapat. Inte minst i våra skolor krävs en enorm uppryckning.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/fack-och-arbetsgivare-overens-kan-behovas-nya-sakerhetsrutiner

Dagens stjärnor
Ledarskribenter och journalister som slutar vara rädda för att berätta om verkliga och stora problem kopplade till det växande utanförskapet i Sverige. Det är minst sagt provocerande att PK eliten lyckats tysta så många allt för länge. Små problem är lätta att lösa. Stora problem är svåra att lösa. Särskilt Göteborgs Posten gör allt mer nytta för att bidra till en klokare väg framåt.

PM Nilsson, ledarskribent på Di, lyfter viktiga perspektiv som jag ofta bloggat om.
https://www.di.se/ledare/valdsbrottsligheten-kraver-massiva-sociala-insatser-och-minskad-asylmigration/

GP:s granskning av över 300 polisanmälningar visar att en stadsdel sticker ut både till antalet anmälda brott och till hur grovt våldet är.
– Att komma till den skolan var som att vara tillbaka i Syrien, berättar en före detta elev som blev knivhuggen i ett stort...”
http://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/våld-och-hot-vardag-i-grundskolan-och-en-stadsdel-sticker-ut-1.13347001?noAccess=true&aId=1.13347001

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar