lördag 23 februari 2019

I Sverige gäller svensk lag

Sluta mesa
Nyligen nåddes världen av den positiva nyheten att IS gett upp i Syrien. Det var inte en dag för sent. Det finns många avskyvärda regimer runt om på vår jord. IS anhängare och deras beteende har definitivt visat att jorden är en betydligt bättre plats utan att deras idéer får råda. När äntligen IS besegras kommer tyvärr allt fler IS sympatisörer till Sverige. Sverige har varit ett av de västländer som exporterade flest krigare till IS slaktande i Mellanöstern. När dessa personer återvänder till större städer i Sverige belastas redan utsatta utanförskapsområden med ännu fler farliga moralpoliser. Svensk mesighet kommer inte hjälpa alla stackars människor i främst utanförskapsområden som utsätts för deras perversa samhällssyn. De som tror på liknande totalitära system förstår bara tydliga förhållningssätt om att vi inte accepterar det de kämpar för. Inte i Sverige där vi bestämmer. I Sverige gäller svenska lagar och de ska upprätthållas eller avvecklas. Expressens ledare skriver klokt nedan.

”Det påpekas att en ”rättrådig” hustru inte får lämna bostaden utan mannens tillåtelse. Hon bör inte yrkesarbeta och får inte neka sin make sex (annat än vid sjukdom och menstruation). Slöjan är förstås ett absolut krav, men omfattas även den av ett strikt regelverk. En hijab får inte ha andra färger än vitt-grått-svart. Den får inte vara utsmyckad eller på annat sätt locka till sig blickar. Klädseln får inte vara så tajt att kvinnans former kan anas. Den ”starkaste” kvinnan klär sig i heltäckande niqab, där ansiktet inte syns.”

”Reglerna motiveras med att de speglar en vördnad för kvinnan, men predikanterna avslöjar ofta att det i själva verket handlar om objektifiering och ägande. En populär predikant frågar retoriskt sin manliga publik om de vill ha en chokladbit utan papper, som andra har vidrört och som lockar till sig flugor, eller om de föredrar en som är inslagen i papper.”

”Att salafismen växer sig starkare i Sverige är skäl för oro. Även om bara en liten gren är direkt våldsbejakande står många av budskapen i direkt konflikt med samhällets ideal om jämställdhet och jämlikhet.”

”De, mestadels kvinnor, som har försökt fästa uppmärksamheten på moralpolisernas existens och agerande har i sin tur ofta avfärdats som islamofoba eller fördomsfulla. Men kvinnors rättigheter får aldrig tryckas undan efter önskemål av konservativa, religiösa krafter. Det vore på sin plats med en feministisk inrikespolitik innan vi åtar oss att fixa omvärlden.”
https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/lat-inte-salafisterna-sprida-sin-unkna-kvinnosyn/
Dagens besvikelse
Den allt för vanliga svenska senfärdigheten att tidigt ta i problem som har stor risk att utvecklas till stora problem.

”Den tidigare IS-mannen står åtalad för att ha deltagit i ett brutalt hämndmord i Vivalla i Örebro förra året.”
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/is-terroristen-vill-ha-medalj-for-att-ha-dodat-man-i-orebro/

Dagens stjärnor
Alice Teodorescu. Hon lyfter fram att de som tycker att vi inte vill ha tillbaka mördare och mördarbenägna som anslutit sig till IS inte är ett problem. Människorna som gjort det valet utgör ett stort hot för oss andra som inte delar deras drömmar och ambitioner. Hanif Bali är en populär ”osvensk” debattör. Han rör upp vissas känslor när han till exempel ”osvenskt” kommunicerar väldigt tydligt. Vi är många som inte anser att svenska skattepengar ska användas för att gå till liknande farliga personer. Rubriceringen ”medhjälp till mord” kanske är det minsta dessa personer kan dömas för?

”Vad händer om de flesta av dessa 100 individer, sannolikt ytterst hämndlystna och radikaliserade, får för sig att återvända till Sverige? 100 terrorister – för det är vad de är. Inga återvändare, resenärer, krigare, sympatisörer eller aktivister - utan helt enkelt några av historiens värsta terrorister. Vad gör vi då?”

”Sverige är en fredsskadad nation. Kanske är det en förklaring till senfärdigheten, bristen på proaktivitet och oförmågan att stifta kraftfullare terrorlagar. Den lag som trädde ikraft år 2016 har visat sig tandlös, Säpo famlar i blindo trots stora ekonomiska tillskott. Visserligen förbereder regeringen en ny lag som ska straffa ”deltagande” i eller ”samröre” med en terrorgrupp, men frågan är varför det dröjt så länge trots vetskapen om behovet?”

”Det finns olika vägar att gå nu. Man kan som sedan tidigare i Danmark, och nu i Storbritannien, dra tillbaka medborgarskap. Eller som i Finland där man just nu utreder möjligheten att dra tillbaka medborgarskapet. Eller som i Sverige där justitieminister Morgon Johansson (S) redan för några år sedan konstaterade att ett fråntagande av medborgarskap inte var aktuellt. Det är en hållning som kan behöva omprövas med en grundlagsändring som följd.”

”Nu måste den politiska senfärdigheten brytas och fokus ligga på att identifiera och döma alla de terrorister som ägnat sig åt några av de mest bestialiska handlingarna i modern tid. Detta är det verkliga problemet, inte Hanif Balis tonläge.”
http://www.gp.se/ledare/is-terroristerna-det-verkliga-hotet-inte-balis-ton-1.13529785

Cemil Alparslan och Niklas Engemar. Årets krögare i Uppsala som driver ”Dryck och mat”. Goda drycker, god mat och mycket trevlig samt duktig personal. Väldigt välförtjänt. Höga ambitioner, hårt arbete och en positiv attityd räcker långt.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/krogarduon-som-tog-storslam-5220863.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar