lördag 1 juli 2017

Låt hjältar få vara hjältar

Fokus, fokus och åter fokus
Många av dem som "lyckas" med att bli en av de främsta i världen har haft och har en exceptionell förmåga att fokusera på just sin grej och på att genomföra alla träningstimmar som krävs för framgång, oavsett "väder och vind". Oavsett vilken verksamhet vi talar om är det oftast det samma. De som når längst av alla har den förmågan och oftast också en talang för just det som fångat deras absoluta fokus. Ett av de största och mest framgångsrika exemplen bland oss svenskar är Annika Sörenstam. Hennes fantastiska meriter talar sitt eget språk. När jag bodde i Malaysia fick jag också chansen att gå i samma boll som henne under ett kundarrangemang. Det var stort. Och som ofta i Sverige uppvisade denna världsstjärna en fantastisk ödmjukhet. Under mina år som internationell affärsman var det fantastiskt att uppleva hur svenska stora framgångar inom idrott, musik och företagande gjort och gör att vi svenskar ses som "något extra". Tack till alla er som bidrar till att lyfta bilden av Sverige så fantastiskt som till exempel Annika Sörenstam, Ingemar Stenmark och Peter Forsberg gör.
http://www.nsk.se/2017/06/26/wallin-gar-i-annikas-spar/
http://annikasorenstam.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Annika_S%C3%B6renstam
Dagens kalkon
Morgan Johansson, S-minister. Johansson, och den regering han är del av, känner inte tillit till att +80% av svenskarna kan förstå att de med socialt svagaste bakgrund också blir mest representerade bland kriminella. Det förstår vi! För att vi i samhället bäst, och gemensamt, ska driva förbättringar är det viktigt att verkligheten beskrivs som den är. Särskilt i dagens informationsvärld skapas annars bara starka alternativa fakta och förtroendebrist. Kriminalitet ska kraftfullt bekämpas. De kriminella ledarna ska aldrig tillåtas bli hjältar för människor som känner hopplöshet. De ska med kraft bekämpas oavsett kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller trosuppfattning! Även för våra socialt svaga svaga ska idrottsstjärnor, musiker, företagare, poliser, politiker, socialarbetare etc vara förebilder som riktar energin mot något positivt och skapar individuellt hopp.
http://www.expressen.se/ledare/rads-inte-fakta-om-invandring-och-brott/

Dagens stjärna
Piloten som lyckades rädda denna självmordsbenägna simmare....
https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2017/06/27/sitting-just-feet-from-sure-death-watch-a-mans-harrowing-rescue-near-a-50-foot-waterfall/?hpid=hp_no-name_hp-in-the-news%3Apage%2Fin-the-news&utm_term=.7a57acb13620

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar