lördag 15 juli 2017

Nya tider

Gilla förändringar
Personligen blir jag allt tröttare på kostsam bifrågepolitik. Istället för att ägna tid och pengar åt marginalfrågor är det hög tid i Sverige att få samhällsfundamenten att fungera. Och istället för till exempel HBTQ-certifiering och jämställdhetsintegrering behövs entydigt jämställdhetsarbete och ständig träning i att inte vara rädd för förändringar. Trots människans alla försök att besegra döden är faktumet att vi alla dör och ständiga förändringar det enda som är helt säkert. Då är det min övertygelse att det är klokt att uppskatta livet medan vi lever och ständigt träna oss att se möjligheterna i förändringar och bättre hantera rädslan för det okända. Nu har bostadspriserna mycket sannolikt toppat. Det svenska välfärdskontraktet har allt svårare att klara det vi rimligen kan förvänta oss för höga skatter. Högre räntor i sämre tider kommer att kraftigt öka kraftigt ökande långtidsarbetslöshet. Ja, ja samtidigt har vi snart flygande bilar. Det är svåra tider MEN det är en brytningtid där de som leder sitt samhälle klokt går en ny ljus framtid till mötes. Vi behöver sådana ledare! Nyval!
http://www.gp.se/ledare/kyeyune-den-svenska-jakten-på-fläsket-1.4444965
https://www.va.se/nyheter/2017/07/14/nu-har-bostadspriserna-borjat-vanda-nerat---efter-fem-galna-ar/
https://www.va.se/nyheter/2017/07/12/flygande-bilar-ar-inte-science-fiction-langre-och-kampen-om-att-bli-forst-ut-pa-marknaden-ar-hard.-har-ar-15-som-ar-redo-att-lyfta/

Människors försök att ta sig till trygghet och bättre jaktmarker kommer att fortsätta. Sveriges utmaningar att ställa om till en ny verklighet har bara börjat. Under sommaren kan du träna på din nyfikna förmåga, och din förmåga att kunna tänka nytt. Gör som mina syskons och min pappa, gå fram och prata med helt främmande människor. Bjud in dem, eller dig själv, till en gemensam middag. Övningen bär på många olustkänslor för många. Men vår pappa visade ofta att belöningen i mötet med det okända var värt besvären. Det samma gäller när man är ute och dansar. Om man inte vågar att få några "nej" kan man inte heller räkna med att få något "ja"! Och ja, även när "ja"-möten blir verklighet kan livslånga relationer skapas. Våga mer!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-eu-s-flyktingpolitik-i-behov-av-förändring-1.4444908


Dagens kalkon
Alla som fokuserar på bifrågor istället för på bärande huvudfrågor.

Dagens stjärna
Initiativtagarna till en ny "lyckotjänst" som också uppmuntrar till mer kulturell konsumtion som stimulerar människors kreativitet. En imponerande utveckling av den "B Happy"-sajt som jag byggde upp mellan 2006-2008. Tyvärr satte finanskraschen stopp för det projektet. Mer glädje och tillgänglig kultur åt folket!
https://www.nytimes.com/2017/07/14/arts/design/sfmoma-texting-emojis-art.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar