onsdag 12 juli 2017

Extremism

Destruktiva krafter
All extremism är av ondo. All extremism ska bekämpas. Jag törs påstå att maximalt några procent av jordens befolkning kan klassas som extremister. De flesta av oss människor är fokuserade på det löpande livet, att försörja oss, att utbilda oss, att roa oss och att vara ok medmänniskor. Denna extrema procent av jordens befolkning tar sig rätten att skada och mörda oskyldiga människor utifrån den rätt de anser sig ha. De respekterar inte det nationella rättssamhälle vi har eller det globala. Nordiska motståndsrörelsen, militanta islamister och AFA är inte välkomna i mitt Sverige. Särskilt illa tycker jag att det har varit att inte vänsterextremister som AFA också entydigt räknas in bland extremister som vi inte accepterar. Vänsterextremister är inte "finare" extremister än andra. Även om vänsterextremister inte än mördat i Sverige vad jag känner till så har de gjort det i många andra länder. Jag är fortfarande glad över att Annie Lööf markerade kraftigt mot alla former av extremism i sitt Almedalstal 2017, bra!
https://www.centerpartiet.se/annie-loof/tal/tal---arkiv/2017-07-04-almedalen-2017.html
https://sv.wikipedia.org/wiki/Antifascistisk_aktion_i_Sverige
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordiska_motst%C3%A5ndsr%C3%B6relsen
https://sv.wikipedia.org/wiki/Islamism
http://www.unt.se/tagg/militant%20islamism
Registrera
Den personliga integriteten och vår frihet ska med kraft försvaras. Samtidigt måste vi fråga oss var gränserna går för när man som individ ska förlora sin rätt till omfattande integritetsskydd? Definitivt om man bevisligen är grovt kriminell och absolut om man bevisligen är aktiv i extremistiska organisationer. Extremister utgör en fara för andra människor och för privat samt gemensam egendom och har därför förbrukat sin rätt till integritet. Självklart ska liknande individer registreras så att de kan följas och så snabbt som möjligt gripas om det inträffar någon hemsk angrepp på enskilda individer eller annans egendom. Alla extrema grupper som är beredda att skada eller förstöra ska övervakas. Det är individer och grupper som verkligen vill begränsa vår frihet och vår integritet. Mot dem måste man med kraft och systematiskt försvara sig.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/tyskland-vill-ha-register-over-vansterextrema/
http://www.gp.se/ledare/svenskarna-i-hamburg-1.4434881

Dagens kalkon
Alla som till exempel brunstämplar människor som debatterar med sakliga argument för att alternativa vägar är bättre ur de flesta perspektiv än nuläget. Hjärta och hjärna tack!

Dagens stjärna
Elon Musk som pressat bilindustrin att allt mer "go Electric"!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar