söndag 16 juli 2017

Insiktsfullt

Med kunskap och erfarenhet mot ljus framtid
Det är viktigt att ordentligt luta sig tillbaka och fundera över hur en bra kravspecifikation kopplad till våra förtroendevalda bör se ut. Hur representeras vi klokast? Hur ökar vi sannolikheten att våra ledande förtroendevalda har stor integritet och inte på ett skattebetalarfientligt sätt är "köpta" av andra än "folket"? När vi reflekterar över lämplighet känner jag mig tvungen att understryka att det är viktigt att skilja mellan sak och person. Strunta i om det just nu finns någon ung upplevt duktig person som har ett ledande politiskt uppdrag. Tänk bara krasst på sakfrågan. Vilka minimikrav borde inkluderas för valbarhet? Du vet väl att många demokratiska länder har ålderskrav för att vara valbara? Varför har de kommit fram till det? Nedan ledarartikel är viktig. Om du läser den ber jag dig återigen att fokusera på sakfrågan! Låglönejobb eller andra men visst skulle det vara smakfullt om heltidspolitiker alltid har betalat skatt på arbete under minst två år innan man får sitta och fördela hårt intjänade skattepengar?
http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/ung-och-oerfaren-ingen-styrka-i-politiken-/

Trenden kan vändas
Thomas Gürs bifogade artikel är viktig och ska tas på största allvar. Tyvärr tyder väldigt mycket på att en under lång tid misslyckad migrations och integrationspolitik skapat stor utanförskapsproblematik. Kortsiktigt finns inga lösningar. Långsiktigt finns absolut problemlösningar som åter förenar dem som lever i Sverige och som erbjuder plattformar av hopp istället för destruktiv hopplöshet. I vart fall för dem som vill bli en långsiktig del av vårt samhälle. Dem av oss som har invandrarbakgrund, och som har jobbat i multikulturella företag, bär på många av svaren som leder mot bättre inkludering och en BNP/capita utveckling som ökar. Den negativa trenden måste brytas. Fler erfarna politiska ledare, som vågar tala i klartext, kan göra stor positiv skillnad. Tänk på det när du kryssar dina kandidater i valen 2018. Din röst gör skillnad. Använd den klokt.
http://www.gp.se/ledare/ett-etniskt-utanförskap-1.4444695

Dagens kalkon
Erdogan förtjänar mer än väl dagens kalkonutmärkelse. Trist att han leder sitt folk bakåt i tiden och uppträder allt mer som en diktator. Turkiets folk förtjänar bättre.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2W4zG/erdogan-vi-ska-hugga-huvudet-av-forradarna

Dagens stjärna
Sirius herrfotbollslag! Laget fortsätter att imponera. Stjärna som sålts och stjärnor som är skadade men de fortsätter att leverera framgångar. 3-3 mot Malmö igår!! På bortaplan. Uuuuuupppsala!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar