fredag 7 juli 2017

Mångfaldsförsvar

Vägval
Vad är en rolig sommar för dig? Kan vi vara överens om att variation berikar? Det tycker i alla fall jag. Jag blir lätt uttråkad och vill gärna uppleva nytt och utöka min bekantskapskrets med nya spännande människor att lära av. Särskilt under somrarna brukar det bjudas på möjligheter att bryta en annars rätt inrutad vardag. Varje dag bjuder också på personliga beslutstillfällen där den busige i mig vill en sak och den förnuftige något annat. Som tur är vinner inte alltid den förnuftige. Hur är det för dig? Hur ofta låter du den busige och stora risktagaren i dig få bestämma vägval? Hur ofta låter du hjärtat få bestämma trots att hjärnan säger annat? Varje dag bär på många beslut om vägva. Många av dessa kan påtagligt förändra just ditt fortsatta liv. Visst är det mäktigt! Varje dag är sådan under ditt liv! Det är livet. Ibland blir det bra, ibland ingen större skillnad och ibland går det snett.
https://www.youtube.com/watch?v=WdzgP5HpSEc
https://www.youtube.com/watch?v=9xH0xorgUoI

Ansvarsfullt samhällsbygge
Att bygga närsamhällen utifrån tolerans och mångfald har historiskt visat sig vara framgångsrikt. Så kommer det att fortsätta att vara. Variation berikar. Samtidigt är det väldigt viktigt att inse att ett tolerant och mångfaldsorienterat närsamhälle kräver ett tydligt och aktivt ledarskap. Det kräver att en framgångsrik värdegrund entydigt upprätthålls. Särskilt i våra större städer hopar sig problemen på grund av ett bristande ledarskap för att upprätthålla fundamenten för ett inkluderande och starkt samhällsbygge. Vi måste klara av att inkludera in många fler socialt svaga in i "värmen" där hopp kan tändas! Vi måste bryta den negativa utvecklingen i allt fler och trängre hopplösa Utanförskapsområden. Igår gjorde jag flera nationella nedslag om detta i Almedalen, Visby och i DN-debatt. Ska vi inkludera socialt utsatta in i värmen eller ska Sverige få 1/4 av befolkningen som återigen lever fattigt och i hopplöshet! Jag vill inte leva i ett sådant samhälle. Därför har jag bestämt mig för att kämpa för en politik som leder mot mer hoppfullhet och en positiv utveckling för alla. Vilket vägval gör du?
https://www.svd.se/bostadsfragan-ar-en-social-krutdurk/av/joel-dahlberg
http://www.dn.se/debatt/stall-krav-pa-obligatorisk-praktik-for-bidragstagare/

Dagens kalkon
Den så kallade Nordiska motståndsrörelsen blir dagens kalkon. Det är minst sagt både tragiskt och frustrerande att vårt på många sätt fina samhälle misslyckas så grovt att människor som lever här kan sympatisera med så vidriga åsikter som denna "sekt" representerar.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-nordiska-motstandsrorelsen-ar-en-valdsam-sekt

Dagens stjärna
Blir Björn Skifs som med sin ödmjuka framtoning år efter år skänker många väldigt mycket glädje.
http://www.skifs.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar