fredag 28 juli 2017

Talanger

Sirius
Den ljusstarkaste stjärnan på himlen är Sirius. Sirius heter också det nya Allsvenska herrlaget från Uppsala i fortboll. De har inlett sin tid i Allsvenskan på ett mycket imponerande sätt. Så imponerande att Svenska förbundskaptenen Janne Andersson nyligen besökte lagets träning på Lötens träningsanläggning. Han uttryckte sin beundran för lagets insats och särskilt till dess ledning som tycks skapa magi med en spelartrupp som inte rankas bland de bästa. Det Sirius visar är att lagmoral och bra lagarbete många gånger kan slå lag som med tanke på sina stjärnor borde vinna. Precis som Sirius konkurrerar måste ett litet land som Sverige konkurrera på världsmarknaden. Vi är självklart "grupp mot grupp" chanslösa mot USA, Kina med flera stora och starka nationer. Vår styrka måste ligga i annat än storlek och storlekens kraft. Framförallt i vår förmåga att ständigt förändras och snabbt anpassa oss till nya möjligheter. Om vi inte kan bli ännu bättre på det är vi chanslösa i den tuffa globala konkurrensen.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Janne_Andersson

Ledarutveckling
Inom alla verksamheter som möter tuff konkurrens måste man hitta, utveckla och vårda talanger. Talanger finns överallt och framgångsrika lag är duktiga på att identifiera dem och matcha dem att nå sin fulla potential. Tycker du att vi är tillräckligt bra på att matcha talanger i Sverige? Min övertygelse är att nästan alla människor bär på en eller flera talanger. Vi föds alla som oslipade diamanter fulla av potential att i framtiden glittra i full kraft. Egna ambitioner och en uppmuntrande omgivning bär långt.
http://www.give2all.org/4/2012/06/fakta-om-stjUrnan-Sirius.html
http://www.synonymer.se/sv-syn/talang
https://www.fotbollskanalen.se/tyska-ligan/lista-isak-bland-varldens-storsta-talanger/
Dagens kalkon
De vänstermänniskor och missunnsamma som inte tycker att all form av talang ska matchas så bra som möjligt för att nå sin fulla potential. Och den DDR-förskönande kopian, ett så kallat ofullbordat konstverk, mitt i Uppsalas vackraste offentliga rum har inget där att göra. Vänsterpolitiker är fulla av hyckleri och ALDRIG har deras samhällsidé någonsin varit till stor gagn för ett rikes hela befolkning.
https://www.washingtonpost.com/amphtml/world/the_americas/venezuelas-vote-for-a-constitutional-assembly-could-destroy-democracy-critics-warn/2017/07/27/4f1e2dba-7146-11e7-8c17-533c52b2f014_story.html

Dagens stjärna
Janne Andersson som gör underverk med det svenska herrlandslaget i fotboll. Jag hoppas jag snart kan ge Pia Sunhage dagens stjärna! Ikväll blir det en tuff kvartsfinal mot Holland. Chips och cava inhandlat för att fira segern!
http://www.ttela.se/sport/fotboll/här-är-de-största-talangerna-i-allsvenskan-2017-1.4213447
http://www.gp.se/sport/fotboll/sundhages-10-läxor-inför-kvarstfinalen-1.4484829

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar