söndag 2 juli 2017

Bli miljardär

Våga fokusera
Hur svårt är det att bli rik fort i den globala digitala tidsålder vi lever i? Det är självklart väldigt svårt, även om det aldrig varit så lätt som nu, att av egen kraft bli enormt förmögen. Globala informationstjänster som lyckas få genomslag kan snabbt göra dig till miljardär. Du kan också bli en framgångsrik musikstjärna, komiker, idrottsstjärna, författare, filmproducent eller varför inte "bara" aktieplacerare. Vägarna mot enorm förmögenhet är många. De som lyckas är få. Tre saker förenar dock de flesta som lyckas. De gillar att göra det de gör, de arbetar hårt och de fokuserar sin energi på en sak.
http://www.di.se/nyheter/sa-blir-du-miljardar/

Klockor
En framgångssaga bärs av den imponerande entreprenören Filip Tysander. En ung företagare från Uppsala! Sedan 2013 har hans företag Daniel Wellington presterat en vinst på två miljarder kronor. Särskilt imponerande är det att han lyckats med detta på en hårt konkurrensutsatt klockmarknad som funnits sedan "Adam och Eva"! Vilken fantastisk förebild han är för många som drömmer om att lyckas utveckla en egen idé framgångsrikt! En framgång som också skapar många kronor i värdefulla skatteintäkter. Fler entreprenörer som Filip så får Sverige nästan garanterat en ljus framtid!
https://www.va.se/nyheter/2017/06/29/filip-tysanders-klockbolag-har-precis-slappt-sin-arsredovisning--och-det-ar-helt-galna-siffror/
Allians utan dans
Det gemensamma Alliansfokuset känns tyvärr avlägset på riksnivå. Det är mycket tråkigt. De fyra partierna skulle mycket väl kunna profilera sig själva samtidigt som man visar gemensam reformvilja inom de områden som desperat behöver reformer. Migrations- och integrationsområdet är ett sådant. Bostadspolitiken ett annat. Och självklart näringspolitiken. Huvudfrågorna är viktiga att visa enighet kring. I bifrågor, om än så viktiga för enskilda väljare, finns gott om profileringsmöjligheter för enskilda partier. Som Anna Dahlberg konstaterar är hoppet litet att Sverige slipper vänsterfokus i rikspolitiken och ett allt större folkligt stöd för missnöjespartier. Fokusera på huvudfrågorna och kompromissa ihop en gemensam valplattform tack! Eller, som jag och Danielsson skrev för ett år sedan, skrota förväntan att det kommer ett trovärdigt gemensamt program inför valet 2018. Gå fullt ut till val som självständiga partier med egen politik. Efter valutgången får kompromissförhandlingar visa vilka regeringsalternativ som kan finnas. Visst gynnas S och SD men de gynnas ännu mer om det aldrig presenteras en gemensam trovärdig regeringsplattform från Alliansen. Ja, ja... Den som lever får C. Och om Sverige får och lyckas behålla många människor som Filip Tysander så får sannolikt Sveriges invånare det ändå rätt bra oavsett vilka som försöker styra AB Sverige. 
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/alliansen-gor-inte-nagon-glad-langre/

Dagens kalkon
Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet. Han är ofta ute och cyklar och hjälper mig regelbundet att stärkas i min uppfattning att jag ser mycket nyktrare på samhället och dess möjligheter att utvecklas positivt.

Dagens stjärna
James Sutter som gör goda insatser för att allt färre tror att vi människor inte kraftigt försämrar klimat och miljö på vår jord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar