lördag 22 juli 2017

Spelbranschen

Spel om pengar
Vet du hur snabbt väldigt många svenskar har blivit spelberoende av poker och liknande på nätet? Väldigt många. Vet du att väldigt många hamnar i mycket svåra ekonomiska situation och stor familjetragedi? Vet du att dessa spelföretag tjänar så mycket pengar att de dagligen bombarderar oss med reklam i alla reklamkanaler. Vet du att det liberala Holland har förbjudit spelföretag att erbjuda spel för pengar på nätet i sitt land. Varför tror du att de gjort det? Det går tydligen att spärra ut liknande företag. De använder väl samma metod som kineserna gör när de spärrar Google, Facebook etc. Vilken är samhällsnyttan med liknande företag?
http://www.spelberoendecentrum.se/


Dagens kalkon
Bolaget Mr Green som igår rusade på Stockholmsbörsen. Maltaregisrerade tjänar de massor på människors drömmar om att snabbt och enkelt bli rika. Sannolikheten att vinna är nästan obefintlig. Sannolikheten att bli spelberoende och fattig är däremot hög! En usel samhällsekonomisk ekvation.
http://www.mrg.se/en

Dagens stjärna
Företagsamma människor som ser möjligheter och som vågar ge dem en chans. Det gäller även företagare inom penningspelbranschen. Det är inte deras fel att lagstiftare och rättsystemet i ett särskilt samhälle är dåliga på att snabbt åtgärda samhällsproblem effektivt. Fler företagsamma tack!

P.S Sverige är i strukturell kris. Nödvändiga reformer uteblir och förtroendet för både politik och myndighetsutövning minskar. Nu krävs ansvarsfullt och kompetent ledarskap i våra kommuner och för riket. På många platser saknas det. Läs särskilt sista stycket i bifogad ledarartikel skriven av Alice Teodorescu. Sverige är illa ute.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-dags-att-återinföra-ämbetsmannaansvaret-1.4465034

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar