måndag 31 juli 2017

Egna barn och andras ungar

Mot ett självständigt liv
För att köra bil måste man ha körkort. Att få bli förälder är en mänsklig rättighet. Vissa ifrågasätter det och genom vår historia har många metoder använts för att stoppa människor klassade som olämpliga från att få barn. Vem eller vilka är lämpade att avgöra lämpligheten?.. Onekligen är föräldraskapet en mycket viktigare, svårare och långvarigare uppgift än att köra en bil. Nyligen florerade en studie från Lunds universitet om att barnafödande är sämre än bilar för miljön. Det är en ny studie, vi får se om den omsätts i faktiska politiska förslag hos Miljöpartiet och Vänsterpartiet framöver. Det måste det väl göra? Eftersom de hatar bilar så mycket för den miljöpåverkan de defacto har måste väl det logiska vara att de minst vill begränsa varje människas rätt till max ett barn per kombination av vuxna...., eller? De kanske kan lära sig något genom att studera kinesernas "one child policy"... Med dagens genteknik kanske det också går att fastställa om ett foster sannolikt utvecklas till naivist, då kan de ju lagstifta om att övriga måste tas bort.. Lite ironisk måste man väl få vara i semestertider!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/studie-skaffa-barn-skadligare-for-miljon-an-att-kora-bil/

Personligen sitter jag nu på "en öde ö" och försöker skriva klart en bok. Min "skrivarlya"
finns inte på en ö, men framför mig är ett oändligt hav och varje dygn känns magiska då havets färger och himmelns smälter samman på dagarna. Och på kvällar och nätter lyser stjärnor, planeter, flygplan och satelliter på en klar himmel och en galax som speglar sig i ett lugnt hav. Jag är ensam. Mina barn är på egna äventyr. Jag vill gärna tro att jag är en bra pappa till min son och dotter. I detta oändliga universum är min förhoppning att de alltid känner min stora kärlek och att jag alltid gjort och gör vad jag kan för att mina barn ska bli självständiga, glada, nyfikna, ambitiösa, altruistiska och goda medmänniskor under sin vandring på jorden. Och inga naivister! Det är något särskilt underbart med egna barn. Även många andras ungar är fantastiska. Särskilt de som inte plaskar för mycket i vattnet!
Dagens kalkon
De som motsätter sig gårdsförsäljning av egenproducerat vin och öl! I en värld där vi kommer att fortsätta dricka öl, vin och andra alkoholhaltiga drycker kan det med fördel göras till större upplevelser även i Sverige. Vi har mycket att lära av andra så kallat civiliserade länder. Inte minst skulle gårdsförsäljning bidra till mer turistintäkter och hålla hela Sverige mer levande. En än starkare turistmarknad är också bra för att säkra fler så kallade enkla jobb. Jag tror inte skatteintäkterna från alkoholprodukter sjunker. Jag tror inte heller konsumtionen bland svenskar ökar. Sossarna kan väl visa sin blocköverskridande ambition och stötta Centerpartiets förslag om just gårdsförsäljning?...
http://www.expressen.se/ledare/gardsforsaljning-ar-en-mojlighet-inte-ett-hot-/

Dagens stjärna
Leif G W Persson som använder sin kunskap inom krimonologi, sin erfarenhet om Polisen och sin förmåga att uttrycka sig i skrift till att helt såga Stefan Löfvén och Dan Eliasson. Två personer som enligt Peters princip befordrats över sin kompetensnivå. Gör om gör rätt! Våra barns väg mot självständiga och så jälika livschanser som möjligt försämras kraftigt när landet och dess Polis har så stora brister.
http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/poliskrisen-kommer-att-falla-stefan-lofven/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar