tisdag 4 juli 2017

Vilken roll får människan vid värdeskapande

Vilken blir din roll?
Tror du att robotiken och artificiell intelligens kommer att ta över allt mer av dagens arbetsuppgifter? Jag kan garantera att det är så. Uppsalaentreprenören, och professor i robotik, Fredrik Bruhn går så långt att han hävdar att robotar i kombination med artificiell intelligens kommer att ta över alla arbetsuppgifter förutom sotare. Något överdrivet men känn flåset i nacken... Det är smart att fundera över hur de flesta av oss människor ska skapa värde i den framtiden.

Att tro att vi ska få väl fungerande samhällen om 80% av befolkningen är "lediga" med rimlig levnadsstandard tror jag är naivt. Hur kan då människor i framtiden addera värde när värde ska skapas? Lyssna på den bifogade "artikeln" så kanske du får några ledtrådar. Underskatta inte kreativitetens betydelse! Vi människor har en roll att fylla om vi utvecklar och ständigt använder vår kreativa förmåga. Enskilt och tillsammans. Det innebär bland annat att det är positivt om fler gillar förändring istället för fruktar den.
http://fortune.com/2017/06/30/humans-robots-job-automation-workplace/

Dagens kalkon
Djävulska och fega människor som kan mörda oskyldiga människor. Snart finns stridande robotar. Det tror jag blir toppen om även EU har råd att säkra att inte bara USA och Kina har dem.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/55RVW/barnen-sitter-pa-ett-bylte-som-ar-deras-mamma

Dagens stjärna
Ledarskribenten Anna Dahlberg. Hon har länge kombinerat hjärta och hjärna i sina ledare och har trots hårt tryck om att hon framställts som en "dålig" människa sakligt och faktabaserat argumenterat för en klokare politik framåt. När den svenska debatten äntligen började "nyktra till" hade Dahlberg redan kämpat med att få fler att vakna och inse att vi faktiskt konstruktivt måste ta i de problem vi har och som växer i styrka.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/alliansen-gor-inte-nagon-glad-langre/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar