fredag 30 juni 2017

Vem bryr sig

Nu, nu och nu
Hur kommer det sig att det är så svårt att genomföra nödvändiga förändringar i tid? Kan en Riksbanks mäktiga direktion (ledning) fungera bra om den enbart består av ekonomer och priviligierade människor? Vi tycks leva i en tid där tidigare nationalekonomiska regler är satta ur spel och där väldigt många människor tycks tro att pengar alltid kommer att vara "gratis". Historiskt brukar tider som nu vara nära "stupet".
https://sv.wikipedia.org/wiki/End_the_Fed
http://www.expressen.se/ledare/regler-raddar-oss-inte-fran-skuldkrisen/


Nu påstås bostadspriserna ha nått toppen och backar. Om prisfallet blir ordentligt får de spekulanter som köpt nya lägenheter på spekulation bita i gräset. De som förköpt sig hoppas att inte räntan skjuter allt för mycket i höjden och får planera för att bo kvar under lång tid. Eller är planen att när Riksbankschefen snart avgår kommer en ny Riksbankschef som börjar driva en kraftig inflationspolitik? Från inflationsrädsla till kraftig inflation som tänkt skuldsanering....Jag hoppas att inte du sitter allt för dumt till med vansinnigt höga personliga skulder! Men varför bry sig? Det är som en bra fest för vissa, drick så mycket du kan och strunta i morgondagens baksmälla..... Hur tror du konsumtionen kommer att påverkas när många människor måste använda betydligt mer av sina pengar för att betala ränta på höga lån? En bra konsekvens för den som har råd är att det inte blir lika svårt som nu att boka bord på Stockholms krogar.....
http://www.di.se/nyheter/ingves-varnar-for-bolanekrasch/
https://www.maklarstatistik.se/
Dagens kalkon
En av storkalkonerna i Sverige är Stefan Ingves. Trots att han snart ska pensioneras vågar han inte tänka om och ta det ansvar som regering och riksdag inte klarat av att ta. Minusräntan eldar på svensk ekonomi, särskilt har den eldat på bostadsmarknaden. Den svaga svenska kronan gynnar viktig svensk export men gör oss stackars turister utomlands allt fattigare. Det är skandal att riksbanken under så kallad högkonjunktur länge har haft minusränta. Snart kommer baksmällan. Ingves, som Riksbankschef, har en stor skuld i att smällen kommer att bli onödigt kraftig. Vem tror på allvar att rikspolitiker som inte vill annat än att bli återvalda ska ta ansvar på riktigt.....? I vart fall när ett parti hela tiden tvingas stå vid sidan om och aldrig får visa om de kan ta något ansvar eller ej. Minst var femte svenskt missnöjesröstande borde för länge sedan ha tagits på större allvar. I morse kunde vi höra den "politiska" panelen i SVTs morronsoffa säga att de flesta riksdagspartier grovt misslyckats att ta i några av de viktigaste frågorna för svenska folket.... Idag är det snart juli 2017!
http://www.dn.se/ekonomi/stefan-ingves-vi-maste-ta-kostnaden-nu-for-att-undvika-en-bolanekrasch/
Dagens stjärna
Teemu Selänne är invald i hockeyns "Hall of fame". Håll med om att det är imponerande hur många svenskar och finnar som kvalificerat sig in i så fina "rum". Bra jobbat Selänne!
http://www.dn.se/sport/ishockey/foregangarna-selanne-och-kariya-invalda-i-hockey-hall-of-fame/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar