söndag 4 juni 2017

Personkemi för framgång

Lagbygge
Är "heliga Birgitta" bra för Uppsala? Eftersom en vänsterregering inte är bra för Uppsalaborna är schackdrag som försvagar Alliansens möjligheter att vinna 2018 dåliga. Precis som bifogad ledare konstaterar har redan många unga kvinnor som tycker att "feministfrågan" är viktig fattat sympati för Annie Lööf eller Gudrun Schyman. Så därför tillför inte en ledarförändring inom Liberalerna något extra som drar fler väljare till Alliansen.

Om Alliansen snart finns som tydligt politiskt alternativ där C, M, L och KD presenterar en gemensam reformagenda, och tydliga gemensamma besked om till exempel migrationspolitiken, är det viktigt med ett bra ledningslag. Lagdynamiken och kompetenskomplettering är avgörande för om ett  ledningsteam presterar framgångsrikt eller ej. Jag tror inte att Ohlsson skulle stärka en Alliansledning med Lööf, Kinberg-Batra och Busch Thor, vad tror du? Och om Alliansledningen ska bygga sitt nationella ledningslag geografiskt förankrat ska väl L hitta sin nästa partiledare med förankring i Norrland. Annie är från södra Sverige, Anna och Ebba från mellersta landet och var är Norrlandsförankringen? Det är väl dumt att bortse ifrån alla fantastiska naturtillgångar och människor som finns norr om Dalälven? Eftersom jag vill ha en Alliansregering även nationellt tar jag mig rätten att tycka om denna fråga som annars helt är liberalernas internt. Särskilt när de som uppmuntrar henne nu gör det bara ett år före valet...

Det är onekligen ett dilemma att demokratiska ledningslag inte sätts ihop utifrån personers förmåga att också komplettera varandra. Inom politikens värld avgörs lagen till stor del av medlemmarnas val och inget parti påverkar andra partiers val av ledare. Det är därför bara tur om personkemin fungerar mellan de ledare som önskas leda tillsammans. Den positiva personkemin mellan C, M, L och KDs ledare inför valet 2006 var avgörande för de framgångar som då skapades. De valde att formera Alliansen som ett politiskt samarbetsalternativ i svensk politik. Det valet var inte nuvarande partiledare starkt kopplade till.

Tydligt Alliansstöd
SD har haft riksmöte under helgen. De gjorde det inte lättare för de Allianspartier som vinner på beröringsskräck till SD när det partiets ledning tydligt uttalar sitt stöd till en Moderatledd regering som typ "inte går för mycket höger ut eller accepterar för mycket oansvarig liberalism". Alliansens partiledningar kan tycka sig ha valet mellan pest eller kolera. Personligen anser jag att de måste försöka driva landet så mycket åt eget håll som möjligt. Det gör de inte om de släpper fram vänsterstyre över Sverige. Vilka reformer anser Alliansen vara nödvändiga? Presentera den gemensamma sakpolitiken! Övriga partier som stöttar den vägen framåt är fria att fatta egna beslut. Det är inget problem om de stöttar våra förslag, tvärt om.

Sakfrågor som berör
Många av de sakfrågor som idag är högst upp på många väljares agenda är klassiska moderata fokusområden. Alliansen borde med andra ord klara av att kraftigt öka väljarstödet. Det kanske är dags för "Nya" Moderaterna att byta till "Trygghets" Moderaterna..... 

Det finns inga heliga människor. Vi har alla fel och brister. Fel och brister hade givetvis även originalets heliga Birgitta och till exempel moder Theresa. Det finns dock människor som är mer mogna, kärleksfulla och altruistiska än andra. Jag efterlyser fler ledare med de egenskaperna! De behövs särskilt mycket i oroliga tider som nu.

All min kärlek
Återigen har terrordåd mot oskyldiga slagit till. Dådet i London är fruktansvärt och djupt tragiskt. Rädsla och misstänksamhet sprider sig farligt i västvärldens fria länder och övervakningssamhället växer sig allt starkare och oroande. Friheten är hotad på många sätt. Jag vill också att vår frihet ska försvaras. Vi får dock inte tänka för kortsiktigt när vi rustar vårt frihetsförsvar. Hur fria blir vi om varje enskild människa är fullständigt övervakad av staten och dess globala "partners"? Är det ett pris vi måste vara beredda att betala för vår fysiska trygghet? Det tror inte jag! Då har både terroristerna och övervakningsälskarna vunnit. Vi måste hitta en säkerhetsväg framåt som också rimligt försvarar den personliga integriteten.

All min kärlek till terrorattackens offer och deras nära och kära! All min kärlek till alla oskyldiga som dagligen mördas och skadas runt om i världen. Jag känner bara stort förakt mot alla människor och makter som begår liknande illdåd. Fegisar! Ynkliga mördare och lemlästare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar