måndag 26 juni 2017

Ett vilset Sverige

Ett söndrat Sverige
Svensk misslyckad migrations- och integrationspolitik har nu kvalificerat sig in i en artikel skriven av The Economist redaktion. The Economist är en av världens mest ansedda tidskrifter. Den senaste veckan måste även de största förnekarna ha insett att problemen särskilt i våra utanförskapsområden är omfattande och växer. Polisens senaste alarmerande rapport är väl bara alternativa fakta... Vänster och naivistdravel duger inte som glada tillrop om att "det kommer att lösa sig och bli bra". Det kommer det inte alls bli om inte problemen blir lösta och volymen utsatta människor med låg anknytning till svenska värderingar kraftigt fortsätter att öka. Jag brukar tjata om behovet av många reformer för att försvara och utveckla vårt höga svenska generella välstånd. Jag ser gärna hög invandring till Sveriges olika delar men inte till livslångt utanförskap och hopplöshet! Klarar vi inte att integrera nya krafter leder den nuvarande politiken bara mot söndring. Och så länge som vi inte tydligt står upp för vår värdegrund är vi farligt vilse. Var är reformerna? Lyssna gärna på The Economist, de kan bland annat osentimentalt räkna. Det brådskar! Sverige behöver en ny regering som ordentligt tar i de problem vi har och vänder dem till något positivt istället, det går!

"These tweaks, however, do not tackle the biggest problem Sweden faces in integrating new arrivals: its rigid labour market. Many refugees do not have the skills or connections to enter the workforce. Sweden has one of the largest gaps in employment between native and foreign-born workers. This damages the welfare state not only because fewer foreign-born workers pay taxes, but also because some Swedes, like the cynical cashier in Malmo, resent their new neighbours and lose trust in the state. If Sweden is to remain exceptional—for its high living standards and generous attitude to people fleeing barrel bombs—far bigger changes are needed."
http://www.di.se/nyheter/henrik-mitelman-jag-ar-orolig-for-extremlandet-sverige/


Ja, lösningarna för en bättre integration finns tveklöst kopplat till arbete och utbildning i olika former. Glöm dock "låglönejobb" om inte bidragssystemen kraftigt förändras och förenklas! Marginalnyttan med att ta ett lågavlönat jobb är för dålig och kostnaderna för prisvärda bostäder är galet för höga. Inkluderingsjobb för alla arbetsföra med försörjningsstöd, minst 25% av nya bostäder måste byggas mycket billigare än nu. Och en ny version av allmän värnplikt behövs. Dessutom behövs ett tydligt försvar av det sekulära, toleranta, jämställda, demokratiska och företagsamma samhällssystemet. 


Dagens kalkon
Benjamin Netanyaho blir dagens kalkon. Hela hans maktbas står och faller uppenbarligen med att han hela tiden måste, och gärna tycks vilja, djävlas med palestinierna. Återigen påbörjar den israeliska staten nya bostadsbyggen på ockuperad mark. Jag hoppas att Israels nästa ledare blir en fredsduva. Det finns många judiska israeler som inser att den fredliga vägen är den enda långsiktigt hållbara. Det är skamligt att Netanyahos gäng också förföljer människor som dokumenterar övergrepp mot palestinier.
Jeff Bezos blir dagens stjärna. Han har precis rankats som världens näst rikaste person. Efter en finanskarriär startade han själv Amazon som är ett ledande och globalt näthandelsföretag. Bara under det senaste året har hans personliga förmögenhet ökat med mer än 200 miljarder kronor. Ett bolag som startade 1994. Bara 25 år sedan. Om jag startar ett framgångsrikt företag i år kan jag innan 77 års ålder vara en av världens rikaste. Bara några år äldre än Donald Trump och 18 år yngre än min morfar. Vad väntar jag på? Bezos och jag är årsbarn.
https://www.forbes.com/sites/kerryadolan/2017/03/20/forbes-2017-billionaires-list-meet-the-richest-people-on-the-planet/#5218d5c162ff

1 kommentar: