torsdag 29 juni 2017

Mördande Arbogakvinnor

Dags för en ny omruskning
Vet du att det är 100 år sedan som den ryska revolutionen dånade som högst? Vet du att det bara är 100 år sedan som väldigt många i Sverige svalt? Visst är det lite märkligt att det faktiskt lever människor som är födda då! Tiden går fort, mycket förändras men beteendevetenskapen är på många sätt sig lik. Människor har i alla tider varit rätt dåliga på att dela med sig. Och regelbundet dansar många runt "guldkalven" tills nya krascher inträffar. Historiskt är det krascherna som skakar om ordentligt och i modern tid, i västvärlden, har "vanliga människor" då flyttat fram sina positioner. Det är genom att de som haft lite gjort revolt som det då och då genom människans historia blivit lite mer rättvis fördelning av livets tillgångar. Är det så att vi upplever ordentliga omruskningar i ett samhälle med hundraårsintervall? Är det möjligen dags igen nästa år när det är val i Sverige? Idag tycks få gå ut för att demonstrera tillsammans på gatorna men de spyr desto mer galla på sociala medier och missnöjesröstar. Även galla på sociala medier och missnöjesröster i stora mängder ruskar garanterat om. Till det bättre? Vi får se, vad tror du?
http://popularhistoria.se/artiklar/1917-18-sverige-i-uppror
https://sv.wikipedia.org/wiki/End_the_Fed
http://www.dn.se/kultur-noje/anne-holt-sa-blev-sverige-ett-land-att-skammas-over/
http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/vem-betalar-om-bankerna-kraschar/
https://www.va.se/nyheter/2017/06/27/bostadsklippstockholm/
http://www.dn.se/nyheter/politik/novus-sverigedemokraterna-upp-moderaterna-ner/
Dagens kalkon
Det blir "Arbogakvinnan", Johanna Möller. En mördare som iskallt verkar ha planerat och orkestrerat mord och försök till mord på sin tidigare man, sin pappa och sin mamma. Bara för pengar, trots att hon parallellt också berikat sig ordentligt på en sanslöst slösaktig migrationspolitik. Är det något särskilt hemskt som "hemsöker" kvinnor i just Arboga? Vill minnas att det var en tysk kvinna i Arboga som också gjorde hemska saker för inte allt för länge sedan.
http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/aklagaren-arbogakvinnan-visar-ingen-medkansla-alls/
http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/rattens-beslut-om-arbogakvinnan/
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hon-mordade-tva-sma-barn-i-arboga-far-avtjana-straffet-i-tyskland?


Dagens stjärna
Är en av världens rikaste personer, Warren Buffet. Han och hans bolag har under lång tid på ett imponerande sätt förvaltat sina sparares pengar. Nu ryter han återigen till och tycker det självklara att de rikaste måste dela med sig mer av sina extrema ersättningar och tillgångar. Om inte av andra skäl så av skälet att det är bättre för den samlade ekonomin om fler människor kan räknas som medelklass än att 1% blir allt rikare och andelen relativt fattiga bara ökar och ökar.
http://www.pbs.org/newshour/bb/america-stand-just-wealth-says-warren-buffett/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar