söndag 11 juni 2017

Vem kan du lita på


Ordval

Assimilation, integration eller inkludering? Spelar ordvalen någon roll för att arbetet att få nysvenskar att nå fria och självförsörjande liv där de bidrar till närsamhällets positiva utveckling?


Sakfrågor, sakfrågor och sakfrågor

Hur svårt kan det vara att inse att de professionella medierna och SDs politiska motståndare i riksdagen bär en stor skuld till missnöjespartiets framgångar. Det är ingen underdrift att hävda att det är de övriga partierna och medierna som skapat SDs framgångar bland det svenska folket. Ett av flera stora misstag som gjorts är att de tillåtit SD kidnappa vissa verklighetsbilder och ord. Det är självklart idiotiskt att tillåta att några verklighetsbeskrivningar får kidnappas av något parti eller att bara för att en motståndare använt ett ord först kan inga andra röra ordet utan att de känner att motståndaren vinner många poäng. 
Grymt idiotiskt, på många sätt

"Som man ropar får man svar". Det ordspråket är viktigt att ta på största allvar. Konsekvenserna av oklok politik blir smärtsam både för enskilda människor och för hela samhällen. Och misslyckanden ska kallas för vad de är, misslyckanden. Med större personvalsinslag i svensk demokrati så kan enskilda personer som bidrar till kraftiga felkörningar få det personliga ansvar de har. 

Från 0 till kanske total reformkraft 

Macron hade aldrig ställt upp i något val innan han kandiderade och vann presidentvalet i Frankrike. För ett år sedan var hans nu bildade parti "bara" en kampanjorganisation. Nu som parti tror många att han kommer få egen majoritet i det franska parlamentet. Helt klart är att partiet snabbt blir ett av de största. Folket revolterar mot broilerpolitiker och oförmåga att ta i dagens orättvisefrågor på ett trovärdigt sätt. Vem och vilka kan folket lita på?

På P1 i morse i programmet "människor och tro, 09:30-09:45 talade den imponerande Göran Rosenberg om vad som händer i vår tid med en ny vinkling och med kopplingar till Bibeln. Om orättvisan som politikerna inte tror sig kunna bryta, eller väljer att inte vilja. Lyssna på det!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar