tisdag 6 juni 2017

Sverige är fantastiskt, eller hur

Flaggan är symbol för våra grundvärderingar
Tillåt mig förenkla vår lagbok och säga att våra grundvärderingar och vår svenska flagga är symbolerna för det fantastiska samhälle som många generationer skapat. Grundvärderingar som är dumma att ta för givet och grundvärderingar och ett samhällsskick värt att försvara och utveckla vidare. För att klara det måste naivitet och inskränkthet hållas långt borta från maktens korridorer. Naiva och inskränkta får självklart enskilda människor vara i ett fritt, sekulärt och jämlikhetsorienterat land men ledarskapet måste alltid förstå och försvara de starka basvärderingar som skapat det Sverige generellt representerar. Du tror väl inte det är marken som utgör Sverige som formar bilden av Sverige och svenskarna? 
http://www.aftonbladet.se/resa/a/78rPB/dick-harrison-darfor-firar-vi-sveriges-nationaldag
Idag firar vi det svenska samhället som utvecklats på ett medmänskligt unikt sätt. Ett demokratiskt rättssamhälle där jämlikhetssträvan och individuell frihet länge gjort oss till en av världens bästa platser att leva på för alla medborgare. Vi och våra Nordiska grannar särskiljer oss stort jämfört med jordens övriga samhällen. Våra framgångsrika grundvärderingar är värda att försvara. Gult och blått som färger för dessa grundvärderingar är också vackert. 

Sveriges nationaldag är värd att fira! För alla som delar vår värdegrund. Och glöm inte att Uppsala spelat en stor roll i att Sverige utvecklades och utvecklas som det gör. Idag kan Sverige utvecklas mycket bättre. Efter ytterligare några jobbiga år kommer vi återigen utvecklas positivt! Historiskt kommer nog nu kallas "de vilsna åren" när Sveriges historia berättas. Och du, glöm inte att värdegrunden och de starka banden till vår flagga inte exkluderar människor från andra bakgrunder men som vill vara del av denna värdegemenskap och bidra till dess styrka. Några av dem jag träffar som brinner mest för försvaret av vår värdegrund och som tårögt känner lojalitet till det vår flagga symboliserar är invandrare från länder och kulturer som är extrema motpoler mot det svenska. Heja Sverige! Den individuella frihetens, demokratins och jämlikhetens plats där skyldigheter mot det gemensamma matchas mot rimliga rättigheter i utbyte. Sverige! Sverige! Sverige! Om inte vi som är svenskar, nya eller gamla, står upp för och kämpar för det samhälle vi tror på, vilka ska då göra det?

Upplänningen som befriade Sverige
Valet av dag för nationaldagsfirande var klokt. 6:e juni var dagen då Upplänningen Gustav Vasa VALDES till kung över Sverige år 1523. En frihetskämpe och hårdhänt samlande kraft som kröntes i Uppsala, regerade utifrån Uppsala och som är begravd i Uppsala domkyrka. Du har väl besökt Uppsala och fått den spännande berättelsen berättad i händelsernas centrum? Hur hade t ex Sverige utvecklats om Gustav Vasa inte hade brutit med den katolska kyrkan och tvingat in svenskarna i den protestantiska kristna tolkningen? Då var vi inte ett sekulärt samhälle. Det är vi idag och så vill jag att det ska förbli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar