onsdag 15 mars 2017

Trovärdighet

Trovärdighet
Vad innebär trovärdighet? Främst handlar det om tidigare uppvisad förmåga och att enskilda människor och verksamheter gör det de säger att de ska göra. Då kan man bli trovärdig. Det råder ingen tvekan om att moderatledningen har trovärdighetsproblem och det innebär självklart att det även drabbar Alliansens möjligheter att vinna nästa val. Är det då Anna K-Bs fel att hon hamnat i den svåra situation hon gjort. Självklart har man nästan alltid en delskuld i hur saker utvecklas. Samtidigt kan jag förstå varför Reinfeldt ses som en så stor svikare som han gör bland många moderater. Hade han lämnat posten som partiledare mer ansvarsfullt hade antingen AKB fått ett bättre utgångsläge eller så hade de valt en mer lämplig efterträdare som redan vid övertagandet hade kunnat växla in på en ny linje.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-kinberg-batra-en-symbol-f%C3%B6r-reinfeldt-1.4194157
http://www.synonymer.se/?query=trov%E4rdighet

Skandal
Och visst kan man bara konstatera att Alice Bah Kuhne inte längre är lämplig som minister. Trots att hon är duktig på att dansa. Det finns små och det finns stora brister som borde avgöra lämpligheten som folklig representant med stort ansvar. Kuhnes syn på återvändande IS-kämpar är en stor brist. Det är helt galet att man kan uppvisa en så dålig faktakoll och visa ett så stort ointresse för det svenska folkets trygghet. Att yra om att "det är komplexa frågor" när det handlar om brottslingar som alla vi andra behöver skyddas ifrån kan inte tolkas på annat sätt än att hon inte förstår vilket uppdrag hon och hennes regering främst har. De ska värna invånarnas bästa. Inget annat.
http://www.svtplay.se/video/12785768/agenda/agenda-sasong-13-12-mar-21-15?start=auto&accessService=signInterpretation
http://www.gp.se/ledare/dags-att-ers%C3%A4tta-alice-bah-kuhnke-1.4195287
http://www.expressen.se/nyheter/lofven-backar-bah-kuhnke-efter-kritiken/
http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/mycket-snack-men-lite-fakta-alice-bah-kuhnke/

Ny prövning av trovärdigheten
Man kan inte säga att man ska göra något och sedan inte göra det när "bollen ligger upplagd för straff". AKB och Alliansen har sagt att de nu ska börja vara opposition på riktigt. De har sagt att misstroendekortet mot ministrar ska användas. Håll med om att det är svårt att förstå om det inte används mot Alice BK inom kort! Det finns uppenbart gott om behov av ledarskapsträning bland många ledande politiker. Och med tanke på Tobés hantering av bonuspoäng på SJ kan jag meddela att i Uppsala kan inte kommunalråd ens åka lokal buss utan att redovisa syfte. Man kanske ska bli riksdagsledamot, de verkar ha betydligt mindre administration kopplat till sina kostnader....
http://www.di.se/opinion/pm-nilsson-dags-for-m-att-aterupptacka-misstroendet/
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/svart-att-ursakta-tobes-oaktsamhet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar