onsdag 22 mars 2017

Motstånd mot destruktiva vägval

Kamp lönar sig
Vem tror att något kan förändras utan ambition och kamp? Hur tror du att mänskligheten utvecklats så makalöst som den gjort? Självklart är det tack vare ambition, hårt arbete och allt mer utvecklad kommunikationsförmåga. Hårt arbete är i min värld synonymt med kamp. Vill du något måste du vara beredd att kämpa för att det ska bli verklighet. MP och S vill gång på gång försämra villkoren för företagande i Sverige. Många kloka svenskar och landets hårt slitande företagare vill självklart att villkoren för företagande ska vara konkurrenskraftiga. Regeringens destruktiva vilja kopplad till 3:12 får de nu backa ifrån. Vi som har kämpat emot har lyckats stoppa detta dumma förslag! Jag antar att det inte handlar om att MP och S insett hur dåligt deras förslag var utan att de inser att de inte kan få stöd för förändringen i Sveriges riksdag. Oavsett är detta positivt. Jag hoppas att vi nu har en majoritet i riksdagen som inte släpper igenom fler näringslivsfientliga förslag.
http://www.di.se/opinion/andersson-och-bolund-vi-andrar-pa-312-forslaget/


Sverige har nu återigen världens högsta skattetryck på sina hårt slitande invånare. Det är inget att vara stolt över. Det är inte en smart väg framåt för att skapa mer värde som kan bidra till att vi kan stötta även våra svagaste invånare. Vänstern har en perverterad logik om hur höga skatter som omfördelning av värde är den bästa vägen. Jag är inte emot skatt. Den har givetvis en viktig roll i samhällsbygget. Men att ha skatter på arbete som uppmuntrar människor att inte jobba mycket och att inte vidareutbilda sig är genuint dumt. Vänsterns inflytande över svenska politik måste stoppas. Viktigt att kampen mot världens högsta skatter på arbete går vidare!
http://www.di.se/opinion/tobias-wikstrom-hojd-skatt-ar-en-ineffektiv-klasspolitik/
http://www.gp.se/ledare/finns-det-n%C3%A5got-tak-f%C3%B6r-kl%C3%A5fingrigheten-1.4204335
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetrycket-historiskt/?gclid=CjwKEAjwwcjGBRDj-P7TwcinyBkSJADymblTC8lUuebuQrvn1YCgo14lH7G6TpA7O4P4IvtF_dakShoC9Jvw_wcB


Dags att uppgradera Norden
Europa är i gungning. Norden har sedan länge ett starkt samarbete med en integration som vuxit fram underifrån under många år. "I morgon är det Nordens dag. Den 23 mars högtidlighålls runt om i Norden med anledning av att det är årsdagen av Helsingforsavtalet från 1962. I avtalet förband sig Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island att se på varandras medborgare som sina egna när nya lagar togs fram. De lovade att underlätta för medborgarna att studera, bosätta sig och arbeta över gränserna. Avtalet var starten på ett integrationsprojekt som har varit en oerhörd framgång." Även om både danska och norska regeringsföreträdare uttryckt oro och förvåning över svenska regeringars bristande ledarskap finns mycket goda förutsättningar för att stärka banden ytterligare. Trots att vi har generellt olika kulturer på just makronivå är det väldigt mycket som förenar oss. Förra helgen var jag i Danmark och det är alltid något härligt speciellt att hälsa på i våra närmaste grannländer. Så lika men ändå så olika. Genom att fokusera på det som är lika och på att stärka kraften i vår nordliga del av världen kan vårt nordiska välstånd försvaras och utvecklas. Norden är en fantastisk kraft inom företagsamhet, innovation, forskning, naturtillgångar, samarbetsförmåga och idrott. Självklart är det också en centerpartist som, i bifogad ledare, föreslår en förändring som stärker vår nordiska integration ännu mer : ).
http://www.gp.se/ledare/f%C3%B6rdjupa-det-nordiska-samarbetet-1.4204407


Vet du att Nordens folk är det "lyckligaste" i världen? Norge är det lands befolkning som rankas som lyckligast. Därefter följer danskarna och islänningarna. Finländarna kommer på femteplats. Svenskarna är minst lyckliga men kommer ändå på en tiondeplats! Visst är det fantastiskt vad nordborna skapat för samhällen! Det är en enorm kraft att bygga vidare ifrån och gemensamma kulturella drag att försvara och förstärka! Mer nordiskt samarbete är ett positivt vägval och vi borde göra mycket mer för att stärka den gemensamma kraften!
http://worldhappiness.report/
https://sv.wikipedia.org/wiki/NordenInga kommentarer:

Skicka en kommentar