söndag 26 mars 2017

En plan Sickan

Kortsiktighet eller långsiktighet
Vilket förhållningssätt tror du vinner i längden? Det kortsiktiga eller det långsiktiga? Spekulation eller en strategisk och taktisk plan? Anglosaxerna med en kortsiktig horisont leds nu av Trump och May. EU har existensiell kris. Det vi sannolikt är mitt uppe i är ett kraftigt globalt maktskifte. Västvärldens kulturella dominans över jorden närmar sig slutet. Finns det några i Öst som har en plan? Självklart. Kan Europas ledare hitta en positiv väg framåt som gör att vi kan hävda våra intressen? Jag hoppas det. Vilken plan gäller för EUs positiva utveckling? Jag tycker att det är viktigt att vi har balanserande krafter på vår jord. Det är bra för alla. Dags för svåra vägval! Dags för EU att välja plan framåt. Jag hoppas det blir en som leder mot ett smalare men vassare EU. Och att EU lär mer av hur kineserna bygger sin globala konkurrenskraft! Visst är det till exempel korkat att EU inte enats om ett språk som alla ska göra till det gemensamma språket utöver det egna!
http://www.di.se/opinion/juncker-och-malmstrom-dags-att-valja-vag-for-eu/

Östkrafter
Parallellt med västvärldens vilsenhet ökar kineserna och den Konfusianska kulturen tempot. Vad innebär det för oss och våra barn att det kortsiktiga anglosaxiska kraftigt försvagats och det långsiktigt Konfusianska tar över dominansen över jordens utveckling? Om de demokratiska värdena kan försvaras kan ett mer långsiktigt tänkande säkert bli mer positivt för människans utveckling. Vad tror du? Du som kan gör klokt i att bygga bra relationer även med människor från Kina och Indien. De har mycket att lära oss, och vi dem.
http://digital.di.se/artikel/hundratals-kinesiska-it-jattar-redo-att-ta-over-varlden
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Konfucianism

Skattehöjningar
Även Sverige behöver en bra plan för långsiktig framgång i samhällsbygget. Den saknas. Moderaternas senaste utspel om momshöjningar för att stärka Försvaret och Polisen är intressant. Moms är skatt på saker och tjänster som människor valfritt väljer att konsumera eller investera i. Samtidigt tror jag på en plan för Sverige där skattetrycket sänks, inte att det höjs! Det finns gott om saker att avveckla som idag skattefinansierad! Jag föredrar dock personligen punktskatter istället för de vansinnigt höga skatter vi har på arbete! Sänk skatten på arbete! Låt människor få mer frihet över de ekonomiska värden de själva bidrar till att skapa. En konkurrenskraftig plan för Sverige måste inkludera mer frihet för invånarna att styra över de pengar de tjänar.
http://www.di.se/nyheter/nya-m-planen-hojd-moms-ska-finansiera-reformer/
http://www.di.se/nyheter/ny-c-strategi-en-etappseger-for-m/

Nettotillväxt
Sverige behöver ledas mycket klokare än nu. Hur kan många av dem som känner missnöje över tidigare förda regeringspolitik, och nuvarande, övertygas att lägga sin röst på ett Alliansparti? Hur får Allianspartierna människor som av missnöjesskäl tänker rösta på SD att ändra sig och istället rösta på KD eller M? Finns andra sätt för Alliansen att få tillräckligt många röster i nästa val för att stoppa vänsterstyret? Krävs en gemensam Alliansplan för att Sverige ska slippa vänsterstyre i minoritet efter nästa val?
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sd-valjarna-borde-sluta-sura-och-ga-vidare/

Är det inte i Jönssonliganfilmerna som det snackas om behovet av planer? Det behövs en hel del planer just nu!
https://m.youtube.com/watch?v=aptV3Kn8vP0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar