söndag 19 mars 2017

EUs vändpunkt
Var BREXIT-beslutet början till slutet eller början till en tillnyktring bland EU byråkrater och politiska fundamentalister? Jag hoppas att det är det sista. Geopolitiskt har vare sig Tyskland, Frankrike eller till exempel Italien en chans att hävda sina geopolitiska intressen mot främst USA och Kina. Visst förstår du att det är viktigt med tanke på att vi till exempel har ett enormt beroende av kritiska metaller som endast finns på ett fåtal platser på jorden. Europas kortsiktiga öde ligger kanske snart till stor del i tre kvinnors händer. Det borde tilltala militanta feminister. Det om något representerar mycket makt över många miljoner, nästan en halv miljard, Européers liv. Theresa May, Storbritanniens premiärminister, växlar upp för att lämna EU. Och Marine Le Pen positionerar sig allt mer för att bli Frankrikes första kvinnliga president. Vem är hon? Lyssna på bifogad intervju så får du höra lite om vad hon tycker/företräder. Oavsett om du redan bestämt att hon är "en ful fisk", lyssna på vad hon svarar när journalisten ställer frågor. Allt är inte galet, vilket många ryggmärgsmässigt bestämt att det är. Om hon vinner presidentvalet 2017 är sannolikt EU inom kort historia i sin nuvarande form. Det kanske är bra, men vad kan vi i så fall få istället?
https://m.youtube.com/watch?v=102HJC0DhZo

Den första kvinnan
Är det världens mäktigaste kvinna som ska rädda Europa från sönderfall? Kanske, kanske inte. Helt klart tycks hon vara en pragmatisk person. Tack för det, hon är ju erfaren.
https://www.svd.se/lista-har-ar-varldens-maktigaste-kvinnor

“Well, people are different,” Ms. Merkel said, when asked to comment on Mr. Trump’s style. “Sometimes it’s difficult to find compromises, but that’s what we’ve been elected for. If everything just went like that without a problem, well, you don’t need politicians to do these jobs.” Ja, varför behövs politiker om inte pragmatiska kompromisser för att finna vägar framåt alltid övervägs? Pragmatism och verklighetskoll är alltid viktigt. Det har Merkel lärt sig men kommer det att hjälpa i ett allt vilsnare Europa? Vad tror du?
https://mobile.nytimes.com/2017/03/17/world/europe/angela-merkel-donald-trump.html
https://m.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

Företagarovänliga
Sverige är en del av Europa. Hur sköter sig Sverige i kampen om konkurrenskraft och välstånd? Med applåder från ännu mer vänsterpolitiska krafter fortsätter S och MP att försämra villkoren för företagare! Det finns bara ett rimligt ord för att beskriva denna destruktiva politik, dumt! Och den politiken företräds av en av de sannolika kandidaterna att bli Sveriges första kvinnliga statsminister...
http://www.expressen.se/ledare/hojd-skatt-ger-inte-fler-foretagare-andersson/
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/foretagsfientlig-regering-4584775.aspx
http://www.mynewsdesk.com/se/centerpartiet/pressreleases/c-bra-att-lo-backar-om-laegre-loener-1842292

Företagarvänliga
Partiet som grundades av hårt slitande företagare från våra landsbygder går som tåget. Äntligen. Det är ett parti som förstår företagande och som runt om i landet kämpar för att företagandet ska ha konkurrenskraftiga och rimliga förutsättningar. Partiet heter Centerpartiet. Vi centerpartister förstår att det är företagandet och företagsamheten som skapar grunden för vårt välstånd! Bra för Sverige och Uppsala att Centerpartiet tycks stärkas rejält. Annie Lööf är duktig på att sälja vår övergripande politik! Det bidrar självklart till de positiva vindar som blåser.
https://www.svd.se/hogsta-siffrorna-for-c-sedan-annie-loof-foddes/om/opinionsmatningar?utm_source=push&utm_content=push&utm_campaign=none&utm_medium=svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar