onsdag 8 mars 2017

In i värmen - börja jobba


Ett steg i rätt riktning!

Socialdemokraterna och LO har alltid varit kompisar. Toppen att Sossarnas desperata behov av att visa att man kan bryta den mycket negativa utvecklingen med allt fler långtidsarbetslösa. Visst är det självklart att människor som inte har någon arbetserfarenhet och saknar referenser i vart fall initialt ska vara billiga resurser? Om de dessutom saknar utbildning motiverar det ett ännu lägre ingångspris för att ändå få en chans att man kan göra en mycket god arbetsinsats i alla fall. De allra flesta tycker att detta är en självklarhet. Sjukt att det tagit så här lång tid innan det blivit självklart för fler inom Sveriges riksdag att vi behöver billigare ingångsvägar till arbetsmarknaden. Billig är dock inte synonymt med prisvärd! Det är viktigt att komma ihåg. Genom liknande upplägg som LO nu säger sig acceptera, och att alla invånare registrerade hos Skattemyndigheten kan ta uppdrag som företagare, så får i vart fall drivna och människor med hög arbetsmoral en mycket bättre chans mot självförsörjning. Bra också att rättigheter bättre matchas mot skyldigheter. Jing/Jang tänkande är alltid viktigt.

 
Förlorare kan bli vinnare
"Det går bra för Sverige"... Det är lätt att säga för dem som har jobb och någonstans att bo. Det är lätt att tycka om man bara tittar på statens ekonomiska nuläge och struntar i bristerna inom Polis, Försvar, Arbetsförmedling med mera. Det är lätt att säga om man tittar på några få kommuners och landstings ekonomier utan att räkna bort kortsiktiga statsbidrag, väldigt lågt ränteläge och köer som växer. Det är dags att minska problemen bland människor som växer upp i utanförskapsområdenas hopplöshet. De är allt fler och det är en ohållbar och dum väg framåt att inte inkludera dem bättre genom att balansera rättigheter och skyldigheter.
http://www.sydsvenskan.se/2017-02-27/anne-marie-palsson-det-ar-uppenbart-att-skane-inte-tillhor-globaliseringens-vinnare

 

Reformernas tid väntar

Det krävs stora förändringar framöver. För att matcha det krävs ordentliga reformer. Inte minst krävs reformer inom skattepolitiken. Fackföreningarna är varierande offensiva och bra på att bidra till att Sverige utvecklas positivt. TCO tycker jag lyfter fram många bra förändringsförslag i bifogad debatt om nytt skattesystem. Underskatta aldrig incitamentssystems positiva effekter. Man ska premiera det som stärker helheten och man ska aldrig premiera sådant som inte premierar helheten. Är det en lätt eller svår ekvation att förstå? Och visst måste skattesystemet vara förutbestämbart? Eftersom vi enskilda medborgare oftast är chanslösa vid konflikter med Skattemyndigheten måste förutbestämdbarheten säkras. Det måste väl alla hålla med om?
Jämställdhet
Hur kan jämställdhet inte vara självklart? Hur kan man tycka att något annat än beteende, social förmåga och meriter ska ligga till grund för hur vi värderar varandra. Oacceptabelt att massor av kvinnor runt om i världen föds in i ojämlika och förtryckande miljöer bara för att man saknar en Y-kromosom. Vilken dum tanke och vilket dumt beteende att ta det som utgångspunkt för att generellt nedvärdera över hälften av jordens befolkning. Till alla de samhällen som förtrycker och begränsar kvinnor mer än män säger jag Gör om! Gör rätt! Till alla de samhällen som förtrycker sitt folk säger jag fegt, vidrigt, idiotiskt, gör om och gör rätt!
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/X-kromosom


Idag är en viktig symbolisk dag för kvinnors jämlika rättigheter! Självklart ska min och andras döttrar ha samma livsmöjligheter och samma rättigheter samt skyldigheter som alla pojkar och män! Tack alla jordens flickor och kvinnor för att ni finns och förgyller vår värld! Jag gör allt jag kan för att matcha även flickor och kvinnor mot sin fulla kapacitet och att nå sina ambitioner. För mig är det en självklarhet att utgå från individen och dess förmåga och ambitioner, inget annat. Det borde vara självklart för alla som vill att vi ska få ett så starkt och välmående gemensamt samhälle som möjligt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar