måndag 6 mars 2017

Ruttet och perverst

Världens högsta skatter
Sverige och dess delar har ett utmärkt utgångsläge när vi står inför ett stort stålbad för att matcha efterfrågan på tänkt skattefinansierade tjänster mot att vi redan har världens högsta skattetryck på främst arbete! Nej, det är ett uruselt utgångsläge! Det förstår nästan alla tänkande svenskar. Tidigare Socialdemokratiska finansministern Kjell-Olof Feldt uttryckte för flera år sedan vad han tyckte om dåtidens mycket osunda skattesystem, "det är ruttet och perverst". Sveriges skattesystem är "ruttet och perverst" även idag. Inte minst i ljuset av att vi behöver attrahera duktiga specialister från andra länder att flytta hit och täcka kompetensbehov som inte kan fyllas med befintliga svenska invånare! Nästan varje tänkande människa förstår att Sverige inte är attraktivt för de mest kompetenta personerna, med gott om alternativa boendeplatser, om skatten på arbete fortsätter att vara högst i världen. Gör om! Gör rätt!
http://www.expressen.se/ledare/ta-tag-i-sveriges-perversa-skatter/
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/rean-pa-poliser-och-sjukskoterskor-ar-over/
http://www.synonymer.se/mobil/?query=lite+pervers

Ida Warg
Nya tider bjuder på nya framgångsrecept. Håll med om att det är fantastiskt att framåt människor idag kan försörja sig som produktlobbyister och underhållare på Internet helt av egen kraft. Förr tog det lång tid för någon att bli ett välavlönat namn och man var beroende av kända kanalers chefer och plattformar för att släppas fram. Nu kan personer som Ida Warg av egen kraft bygga imponerande intäkter och jobba virtuellt från vilken del av världen som helst. Och på Youtube har nu allt fler unga svenskar lyckats bli mycket framgångsrika, fantastiskt. Grattis till dem som kan bosätta sig på en plats där de inser att skattetrycket måste vara rimligt och upplevas rättvist. Visst kan du hålla med om att det inte är rättvist med den kraftiga skatten på jobb vi har i Sverige? Det är "ruttet och perverst". Om inte svensk skattepolitik blir rimligare kommer Sverige ha det mycket svårt att behålla och attrahera de individuella stjärnor som är så betydelsefulla för varje bransch positiva utveckling. Vi vill väl behålla och attrahera de personer som främst skapar den kraft som krävs för att vara ett generellt välfärdssamhälle inom Sveriges gränser?
http://www.va.se/nyheter/2017/03/02/sa-blev-30-aringen-fran-amal-en-av-sveriges-storsta-influencers---manga-ger-upp-vid-minsta-motgang/
http://www.gp.se/ledare/eberhard-vad-är-egentligen-rättvisa-1.4177971

Fel plats och fel pengar
Ett exempel på vad de sjukt höga skatterna i Sverige går till är att offentlig verksamhet upphandlar konst. Det kan absolut vara bra för att subventionera människor som försöker försörja sig på konst och för att smycka vårt gemensamma offentliga rum med konstuttryck. Men när de på tok för höga skatterna också används för att permanent skräpa ner i vårt offentliga rum då är gränsen nådd. Yttrandefriheten är väldigt viktig men skattepengar och vårt finaste offentliga rum ska inte upplåtas till förolämpande och malplacerade kopior av kommunistisk propaganda.  Det är också ruttet och perverst! Liknande "konst" får gärna finnas i privata sammanhang där de är privat finansierade och exponeras i privata rum. Gör om! Gör rätt!
http://mobil.unt.se/kultur/kulturdebatt/gor-om-gor-ratt-4570525.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar