torsdag 12 maj 2016

Livets upp och ner

Visst kan livet beskrivas som en resa med känsloväxlingar
Idag är en känslomässigt guppig dag. Morgonen startar med mina härliga morgonrutiner att väcka dottern, gosa igång henne, bära ner henne, fixa hennes och min frukost. Därefter blir det ofta lite värmeutveckling då klockan helt plötsligt blir 07:50 och vi har bråttom... Därefter tränade jag. Jag möttes därefter utanför gymet av en företagare som visade mig sitt perspektiv på P-möjligheterna i stan. Nu bloggar jag. Snart äter jag lunch med en vän som har en härlig förmåga att ställa ledande frågor som om hon vet vad jag klurar på och ger mig vägledning. Efter lunchen ska jag hämta dottern och morfar och sedan åka till Gamla Uppsala kyrka. Pappas aska ska jordfästas. Den närmaste familjen samlas. Bara min son Fredrik som saknas. Det blir nog som tidigare. Tårar och skratt.

Efter jordfästningen hinner jag bara vara med på efterträffen en liten stund då Företagargalan "knackar på dörren". Ett tag kändes det konstigt, men nu känns det rätt. Jag hinner inte byta om så smokingen får både vara på för att hedra pappa men också för att sedan hedra många fantastiska företagare.  Det gäller att ha koll på vad som är hönan och vad som är egget inom vårt samhällsbygge. Tack pappa för en barndom som kändes trygg! Tack alla hårt slitande företagare för att ni lägger basen för vårt välfärdssamhälle!
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/foretag-ger-valstand-4223978.aspx
http://www.synonymer.se/mobil/?query=gala

Det blir en känslomässigt svängig dag. Men kärleken är störst. Och i huvudsak är idag en kärleksdag. Den värdefulla stunden med min dotter, farvälet av pappa och tacksamheten över det lugn och den trygghet han bidragit till i mitt liv och slutligen kärleksdansen med företagsamheten som är så viktig. Samhällsbärande och spännande.
http://www.umo.se/karlek--vanskap/foralskelse-och-karlek/

Kärleken är störst, den beskrivs vackert i första Korinthierbrevet 13, Nya Levande Bibeln.

13 Om jag talar alla språk, både i himlen och på jorden, men inte har kärlek till andra människor, så är jag med mina tomma ord bara en pratmakare som för oväsen.

2 Om jag kan profetera och känner till alla Guds hemligheter och allt som ska hända i framtiden, men inte älskar mina medmänniskor, vad gör jag då för nytta med all min kunskap? Om jag har trons gåva, så att jag kan flytta på berg bara genom att säga ett ord, men inte har tillräckligt med kärlek till andra så är jag ingenting värd.

3 Om jag ger allt jag äger till fattiga människor, och är villig att dö i min tjänst, men inte älskar dem jag är kallad att tjäna, så kommer mitt arbete inte att ha något som helst värde.

4 Kärleken är tålmodig, god och hänsynsfull, aldrig misstänksam eller avundsjuk, aldrig skrytsam eller stolt,

5 och aldrig överlägsen, självisk eller fräck. Kärleken kräver inte att få sin egen vilja fram. Den är inte irriterad över andra, inte lättretad och den lägger knappast märke till när andra handlar fel.

6 Den är aldrig glad över orättvisan, men gläder sig när sanningen segrar.

7 Kärleken är trogen vad det än kostar. Den förväntar sig alltid det bästa, hoppas i det längsta och är beredd att uthärda allt.

8 Alla de andliga gåvor som Gud ger kommer en dag att ta slut, men kärleken lever vidare i evighet. En dag kommer gåvan att profetera att upphöra, de många språken att tystna och kunskapen att ta slut.

9 All vår kunskap och allt vårt profeterande är bara detaljer i en underbar helhet och har därför sin begränsning.

10 När vi en gång ser den fullkomliga verkligheten, behöver vi inte längre dessa gåvor, som trots att de är underbara ändå är otillräckliga.

11 När jag var barn talade och tänkte och resonerade jag som ett barn, men sedan jag blev vuxen sträcker sig mina tankar mycket längre och jag har lagt av det som är barnsligt.

12 På samma sätt kan vi bara se och förstå en del av Guds storhet nu. Det är som spegelbilden i en orolig vattenyta. Men en dag ska vi se honom i hans fullhet, ansikte mot ansikte. Allt det som jag nu vet är ofullkomligt, men då ska jag veta allt precis som Gud vet allt om mig nu.

13 När allt annat går under finns tre saker ändå kvar - tron, hoppet och kärleken - men störst av dem är kärleken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar