måndag 30 maj 2016

Tomhylsor

Sverige har det jobbigt
Trots den artificiella högkonjukturen är Sverige ett kluvet land. Sverige är också ett vilset land som inte klarar av att lösa ut de stora problemen vi har. Problem i stort behov av att mötas med politiskt brett förankrade reformer. Det var uppenbart under gårdagens partiledardebatt att vi är långt ifrån nödvändiga reformer. Det som också är uppenbart är att det är enorma skillnader mellan vänsterns kollektiva synsätt och borgerlighetens som utgår ifrån den enskildes möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Eftersom Åkesson bedömdes vinna debatten kan vi fortsatt utgå ifrån att inga partier kommer att kunna bilda en majoritetsregering efter nästa val. Låg nivå på debatten! Vi behöver skarpa förslag även från regeringen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22907912.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article22908149.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22908058.ab

Redan idag finns många människor som känner hopplöshet. Inte blev deras hopp tänt av gårdagens partiledardebatt. Kommunisternas ledare var tydlig med att i de utsatta områdena är vänsterns röster massiva. Det är självklart illa för Sverige. Framförallt eftersom vänstern inte har några idéer om hur den allt mer socialt ohållbara situationen i "no-go zoner" ska vändas till hopp och inkludering. Tvärt om fortsätter förfallet och vänsterns trumslagare fortsätter att förneka situationernas allvar. Och allt är samhällets och de rikas fel...  Men det är klart att växer dessa hopplösa områden får ju vänstern fler röster eftersom bidragsdrogandet sannolikt fungerar. Suck!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-bränn-offerkoftan-inte-grannens-bil-1.1899976
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/alla-flyr-ansvaret-for-bostadsinfarkten/
http://www.expressen.se/ledare/vakna-lofven-du-ar-statsministern/

Enligt mig är det alltid dumt att stoppa ner huvudet i sanden. Jag har sedan länge och öppet uttryckt oro över samhällsutvecklingen men samtidigt presenterat lösningar som kan bryta negativa trender och istället leda oss mot framtida segrar. Det sägs ofta att politiken ska säga vad som ska göras och tjänstemännen hur. Det kanske fungerade förr. Med de stuprörsorganisationer/departement vi har är jag säker på att en samordningsminister inte räcker. Kopplat till de stora reformbehov vi har krävs att politiken på ett övergripande plan även brett förankrat kan ge hur-tankar! Oxenstierna får ursäkta men jag tror inte att det fungerar med enbart VAD i en snabbrörlig, komplex och allt för stor offentlig verksamhet. Ja, ja vi får se hur det går. Mycket talar dock för att rikspolitiken inte lyckas lösa ut bostadsfrågorna, migrationsfrågorna, integrationsfrågorna, rättssystemsfrågorna, försvarsfrågorna och så vidare. Både DNs och SvDs ledare belyser idag väl olika perspektiv på en mycket misslyckad integrationspolitik. Håll i hatten, Sverige har stora ledarproblem. Och glöm inte
http://www.svd.se/vanstern-formar-inte-se-fortrycket/om/ledare-kolumnister
http://mobil.dn.se/ledare/huvudledare/stoppa-radikaliseringen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar