torsdag 26 maj 2016

Bidde ingenting

Regeringsombildning
Det bidde ingenting... Kopiera Alliansens roller. Men se till att kraftigt börja lösa integrationsmisslyckandet, fiaskot med att säkra tillräcklig bostadsförsörjning och säkra en skola som ger alla våra barn bästa möjliga, individanpassade, utbildningsstart i livet. Det hade varit klokt. Och en samordningsminister med Nuders intellektuella skärpa och beslutskraft. Toppa med Underwoods skoningslöshet så kan MP hanteras framgångsrikt i regeringsställning. Eftersom regeringen fattar kollektiva beslut är professionell samordning och "inpiskning" nödvändig. Särskilt viktigt då flera partier ska ta ett gemensamt ansvar.
http://mobil.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/regeringsombildning/
http://mobil.dn.se/nyheter/politik/ewa-stenberg-forsiktig-ombildning-med-nya-grona-pragmatiker/

Jag blev allt annat än positivt överraskad av regeringsombildningen. Ledarskapsbristerna blev återigen tydliga. Karolina Skog tror jag kan göra ett bra arbete för en bättre framtid. I övrigt punkterade både statsministern och Peter Eriksson, ny bostads och IT minister, hoppen om en bättre politik framöver. Löfvén markerade tydligt att nytänkande saknas helt. Vägen mot lägre kostnader för att eventuellt anställa lågutbildade, eller med mycket dåliga svenskakunskaper, ska vara genom bidragsträsken. Så ska de återigen försöka motivera näringslivet att anställa arbetsföra långt ifrån anställningsbarhet på vår nuvarande arbetsmarknad. Och Peter Eriksson talade om att vi inte får bygga nya "miljonprogram". Vi måste bygga med kvalitet och värna naturvärdena. Det är bra att Eriksson har lite verklighetsförankring som tidigare kommunalråd. Samtidigt var han det i en kommun som inte hade särskilt många, om några, större Bostadsplaner och stadsdelsbyggen. Då jag har det kan jag tala om att det är långa processer och svårt. Jag kan också informera om att det idag blir dyrt. Vilken betalningsförmåga tror du att många av de i behov av bostäder har? Liten! Så ekvationen är svår att få ihop och Erikssons första position som minister är inte hoppingivande. Vi får se om den nya regeringen nu blivit mer pragmatisk. Jag hoppas det.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Eriksson_(politiker)
http://www.mp.se/om/karolina-skog

Nyval! Eller oppositionsstöd för att Socialdemokraterna får bilda en egen ny minoritetsregering där de söker stöd åt höger istället för åt vänster! Det är vad en majoritet av svenskarna önskar! Om det inte görs inom kort tillåts den rödgröna vänsterröran fram till sen höst 2018. Suck!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar