lördag 28 maj 2016

Sommarfest i stormigt hav

Idag bjuder jag och en kusin på sommarfest. Det ska bli jättekul att se om det blir lyckat och om det inte blir allt för krävande kan det eventuellt bli en tradition framöver. Härligt att solen tittar fram så att det inte blir så trångt då vi är många som ska festa tillsammans. Jag tror vi är drygt trettio barn som också är med. Vi får se om festen kan klassas som ett genrep inför midsommarafton. Det blir garanterat färre mygg än vad midsommarafton brukar bjuda på.
Det är nästan alltid kul med fester. Om man själv fixar fester är man numera så erfaren att man vet att man klarar av att bjuda in människor som bidrar till att en fest blir lyckad. Ibland inträffar det dock att man går på fester där vissa inte förstår att det är alla gäster som har ett eget ansvar att bidra till att festen blir lyckad. Genom åren har jag tyckt att det varit särskilt intressant att bland de få som ”klagar” på en fest ofta tillhör kategorin människor som aldrig själva bjuder in till fest. För att undvika att det sällan blir fest tycker jag att det är viktigt att hålla dem på en lagom bjudnivå. Annars blir det lätt så att det blir någon form av social tävling om vem som bjuder flottast, då är stora delar av syftet med en fest förlorad tycker jag. Syftet är att träffa människor man trivs med och att ha en rolig eftermiddag och kväll tillsammans.
http://www.synonymer.se/?query=fest
Social kompetens
Alla människor har inte en bra social kompetens. Alla människor är inte ens intresserade av andra människor. Av olika skäl. Det som förvånar mig är att jag ibland träffar socialt svaga människor inom politiken. Hela idén med politiken är att företräda andra och träffa en stor mängd människor hela tiden för att lyssna och sprida budskap. Visst är det märkligt att vissa partier har företrädare som är sociala katastrofer. Ja, ja det är bra för Centerpartiet att det är så… Inom Centerpartiet är det gott om medlemmar som gillar att festa. På våra konferenser är nästan alltid dansen igång innan förrätten är uppäten : ).
http://qomut.com/?page_id=268
Ingen fest
Vi närmar oss allt mer britternas folkomröstning om de ska vara kvar eller inte i EU. Hur kunde Cameron och hans parti vara så oansvariga och lyfta på denna fråga på det sätt de gjort? Jag antar att han inom sitt parti mer eller mindre tvingades till det. Det är ett högt spel som snart når sitt klimax. Om det blir ett nej blir det allt annat än feststämning i Europa och Sverige har hamnat i en ännu svårare situation än vi redan är i. Jag hoppas verkligen de stannar kvar.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article22894834.ab

Svensk parlamentarisk ordning innehåller inga festsituationer. Det parlamentariska läget är mycket svagt. Förtroendet för våra nationella politiska företrädare är mycket lågt. Trots att MP äntligen havererat i förtroende hos det svenska folket tycks inte borgerliga partier kunna fånga upp de som lämnar det sjunkande naivistskeppet med MP-flagg. Det är trist eftersom Centerpartiet är ett grönt tillväxtparti med mycket medmänsklighet uttryckt i de politiska programmen. Att L tycks gå framåt kan knappast kopplas till att fallossymbolen uppskattas, eller? Det är ju trots allt fruktbarheten vi firar  när vi festar under midsommarafton. Nja, jag tror inte logon hjälper till men en vit medelålders man kan säkert upplevas av många icke vänstersympatisörer som stabil i ett gungigt "hav". Ja, ja två saker är säkra, inget av dagens politiska samarbetslag kommer att få egen majoritet efter nästa val och idag ska jag festa med många barn och vuxna. Dans? Kanske lite "little frogs" träning inför midsommarafton? Varför inte? Övning ger färdighet : )
http://www.dn.se/nyheter/sverige/valjarna-flyr-efter-mps-stormiga-var/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22899396.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar