lördag 23 januari 2016

Ont i rumpan

Civilsamhället avgörande
Sveriges politiska ledare har försatt det svenska folket i en svår situation. Framförallt tycks det bara ha hänt. Det är inte konstigt att folkets dom är hård och tydligt går att förstå i partiledarnas popularitet och SDs makalösa framgångar. SD är fortsatt ett missnöjesparti och de har enkla och tydliga förslag på lösningar på våra problem. Enligt dem är allt invandrarnas fel och genom att slå hårt mot de som redan är här och genom att stänga våra gränser blir Sverige mycket starkare. Det är för den som tänker till lite inte en lösning på våra utmaningar. De utmaningar vi har är mycket mer komplexa än så. Inte minst i de samtal som förs mellan världens mäktigaste i Davos framgår tydligt att Folkvandringsutmaningarna bjuder på sina bekymmer, men det finns gott om andra. Klimatutmaningar, energiförsörjning, digitaliseringen, en åldrande befolkning och omställning till tjänstesamhälle för att nämna några. Det mesta tyder på att den "svenska modellen", där de sämst ställda invånarna har det relativt sett bra, fallit. Samtidigt som modellen fallit och faller så tvingas vi svenskar ändå att betala världens högsta skatter.... Det är självklart en verklighet som inte har bärkraft. Eftersom SD inte matchas av att andra partier bra och enkelt kan beskriva vilket samhälle de vill att Sverige ska vara 2030, och hur vi trovärdigt tar oss dit, fortsätter den demokratiska ökenvandringen. Alice Teodorescu, GP, ger lite perspektiv på vad vi med nödvändighet står inför. "Plikt bör komma före rättigheter". Jag kan inte tillräckligt ofta "tjata" om att rättigheter måste matchas mot rimliga skyldigheter! Var finns ledarna som leder?
http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2966296-alice-teodorescu-ett-systemskifte-ar-nodvandigt

Fri från synd
I dagens UNT spänner Sossarna musklerna... De beskriver hur ekonomin körts i botten under en längre tid och att de nu tillsammans med V och MP minsann tar ansvar.... Till att börja med är uppföljningsbara fakta att kostnadsutvecklingen i Uppsala kommun i slutet av 2014, efter allt städjobb som åtgärdsprogrammen som startades 2012, tagits ner till hållbara nivåer. Vi hade ordentligt brutit en ohållbar ekonomisk kostnadsutveckling. Om nu S hade varit så ansvarsfulla, varför la S, eller deras kompisar V och MP, bara en gång en skuggbudget som ordentligt avvek från Alliansen avseende kostnader? Socialdemokraterna har inte i opposition visat att de kan leda kommunen effektivare! Det är verkligheten! Dessutom har Socialdemokraterna stöttat många förändringar som bidragit till att försvaga kommunens ekonomi. Bland annat den sanslösa centraliseringen och bildandet av alla nya fastighetsbolag. Centerpartiet stöttade inte de åtgärderna. S och deras politiska kompisar saknar trovärdighet! Bara om de nu kraftigt kan bromsa kostnadsutvecklingen kan de visa om de kan ta ansvar i en krävande tid! Jag ser fram mot att ta del av alla kostnadsreducerande åtgärdsprogram! När får vi ta del av dem? Och vilka tidigare investeringsbeslut har S sagt nej till? C vet att vi lagt en ansvarsfull budget. Den som är fri från synd kan kasta den första stenen....
http://www.unt.se/asikt/debatt/alliansens-skuldraket-4072137.aspx1 kommentar:

  1. Civilsamhället bär på många av de lösningar som nu krävs för att få till en bättre integration. Vi behöver omfördela stora resurser från offentlig byråkrati till civilsamhällets uppbyggnad. En krona mer till civilsamhället ger mångdubbelt tillbaka jämfört med en krona inom den offentliga sektorn.

    Jag har världens träningsvärk i mina lår och i rumpan idag. Jag tränade och spelade badminton igår.... Istället för att sitta på rumpan och göra för lite måste Socialdemokraternas kommunalråd nu fortsätta det städarbete Alliansen drog igång med framgång! Inte ett S kommunalråd deltog på bedmintonemötet. C, L, M och MP hade kommunalråd som träffade delar av det viktiga civilsamhället. Inte minst intressant att höra om deras planerade bidrag till bättre integration.

    SvaraRadera