fredag 1 januari 2016

Bilen är viktig

Bilen ett nyttigt fordon och frihetsredskap
Det finns massor av idéer i världen som inte förverkligas. Oftast på grund av att den som får en idé inte vågar testa om den har bärkraft. Därefter på grund av brist på uthållighet att förverkliga en idé. Gång efter gång faller goda idéer också på grund av att de köps upp och läggs ner för att de hotar starka kortsiktiga intressen. Många gånger har idéns systembehov inte kommit tillräckligt långt så den goda idén blir för dyr att försöka förverkliga av egen kraft.

Bilindustrin är full av fantastiska idéer men som tajmingmässigt misslyckats. Bilen är onekligen en av världens mest betydelsefulla innovationer. Tillsammans med billig olja har den starkt bidragit till de senaste 100 årens enorma välståndsutveckling. Tack vare datorns och Internets utveckling samt människans allt större önskan att lämna oljan som drivmedel sker nu en fantastisk "evolution" av det frihetsskapande, trygghetsskapande och för längre resor effektiva färdmedlet bil. Elektrifiering av fordonsparken går allt fortare och bilars förmåga att säkert köra sig själva, främst i biltät stadstrafik kommer snart vara en fantastisk verklighet. 2016 satsar Japan stort på att få systemlösningar, komplett infrastruktur, som gör det möjligt att gå ifrån tester på Googles Kalifornienområden till Tokyos gator. Självgående bilar centralt "i rusningstrafik" och till och ifrån större "shoppingcenters" blir testområden i den verkliga offentliga världen. Fördelarna med elektrifieringen och möjlighet till automatisk självstyrning är många. Det är inte Science-fiction, det händer nu. Redan 2030 har alla större städer liknande infrastruktur. Det är en både nödvändig och önskvärd utveckling. Miljövänligare och mindre ineffektivitet kopplat till trafikstockningar. Om några år behöver ingen heller låta bli att dricka en cava till förrätten och ett glas rött till maten när man besöker kompisar i Järlåsa. Bilen fixar resan utmärkt "från dörr till dörr". Tänk att det finns partier som Miljöpartiet som hatar och jagar bilar! Det är dumt. Det är smartare att hata miljöförstöring och trafikstockningar. Och älska värde- och frihetsskapande teknologier. Rösta på Centerpartiet i Uppsala.
https://www.google.com/selfdrivingcar/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Autonomous_car
http://www.businessinsider.com/report-10-million-self-driving-cars-will-be-on-the-road-by-2020-2015-5-6
http://www.autonews.com/article/20151102/OEM/311029963?template=mobile&X-IgnoreUserAgent=1
http://spectrum.ieee.org/cars-that-think/transportation/self-driving/japans-plan-to-speed-selfdriving-cars

Nyårsskämt?
Jösses! Tre vilsna kommunalråd startade året med att skryta över hur duktiga dom är på att snabbt införa vänster- och populistisk politik i Uppsala. Till skillnad från riket fick tyvärr vänstern och naivisterna eget kommunalt mandat 2014 av Uppsalaborna. Visst hade Alliansen kunnat vårdat ekonomin bättre men faktum är att Alliansen till sist pressade ner kostnadsutvecklingen till hållbara nivåer. Under S, MP och V har ekonomin åter spårat ur och leder Uppsalas ekonomi mot stupet. Ja, S, MP och V har lyft Uppsalas kostnader fort och mycket oansvarigt! Tyvärr drabbas även vi som inte röstade på en destruktiv väg framåt för Uppsala. Och dessa tre partiers gruppledare är mycket fientliga mot bilen som färdmedel. Även den fientliga inställningen kommer att bli dyr för kommande generationer då infrastrukturen nu utvecklas ohållbart inom Uppsalas centralort. Gör om! Gör rätt!
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/vi-lyfter-uppsala-4044021.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar