lördag 30 januari 2016

Tiggeri

Ingen lösning
Uppsala universitet genomför ett större projekt om tiggeri och tiggarna i Sverige. Det är lysande. Jag skulle gärna se ett liknande projekt kopplat till övriga folkvandrare. När genomförs den viktiga konferensen? Idag deltar jag i en debatt arrangerad av universitetet om tiggeri och tiggarna. Helt klart är att tiggeri som försörjningskälla inte är en lösning för att människor ska kunna göra sociala klassresor.
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/vi-maste-tanka-mer-pa-vad-som-hjalper-i-langden-4083634.aspx

Jag anser att likabehandlingsprincipen är fundamental. Ingen icke svensk EU-medborgare har rätt till det svenska sociala skyddsnätet. Varje land ansvarar för att ge sina egna medborgare det sociala stödet. Det är självklart orimligt att något land inom EU ska bli den tillfälliga platsen dit de fattiga tar sig för att få mer hjälp än hemma. Tillfälligt då det givetvis innebär att ett generöst socialt skyddsnät kommer att försämras om ett land börjar ta på sig ett socialt ansvar de inte har. Det blir då ett "race to the bottom". Hur kan det vara svårt att förstå?

Vad är det viktigaste människor, som betalar världens högsta skatt, förväntar sig för all skatt? Trygghet! I takt med att allt färre svenskar känner trygghet utvecklas Sverige fort i fel riktning och riskerna för att medborgarna tar lagen i egna händer ökar. I takt med att allt fler fattiga befinner sig i Sverige olagligt, eller kanske under tre månaders perioder som tiggare, ökar otryggheten. Man behöver inte vara särskilt smart för att förstå att brottsligheten ökar kraftigt i takt med att allt fler människor lever ännu sämre än de allt fler vi känner till i allt fler utanförskapsområden. Det är dags att ta trygghetsfrågorna på större allvar. Varför ska vi acceptera världens högsta skatter om tryggheten minskar? Tryggheten är kopplad till mer än brottslighet. Hur snabbt får vi hjälp inom sjukvården? Om tryggheten och tilliten försvinner i vårt svenska samhälle, varför ska då duktiga och förmögna välja att bo kvar i Sverige? Duktiga och förmögna människor möts med öppna armar i många länder världen runt. Återupprätta trygghetskänslan!
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/maskerade-gang-i-stockholmsattack


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar