fredag 1 januari 2016

Julia

Mål och mening med vår färd
Vilken mening har våra enskilda liv? Det kan bara du och jag enskilt bestämma. Samtidigt är vi på olika sätt brickor i andra människors verklighetspjäser. Med vilken lust vaknar du de flesta mornarna? För att ta chansen att lära dig nya saker? Träffa nya spännande människor? Lära känna bekanta bättre? Lusten att hjälpa våra barn att utvecklas utifrån sin fulla potential? Lusten att bidra till att rädda så många liv som möjligt? Lusten att dra in nya affärer som betalar för välfärdssamhällets kostnader? Varför inte den sexuella lustens drivkrafter. Såg i den senaste användarstatistiken kopplad till Internet att 10% av all trafik är kopplad till pornografi. Är det lite eller mycket? Trots allt fler molntjänster fortsätter den sexuella lusten att locka i stor omfattning. Hur många vaknar med lusten att göra positiva insatser för fler än oss själva och våra närmaste? Oavsett om man har mål med sitt liv och om man känner mening med det man gör är livet varje minuts upplevelser. Livet är här och nu, därför är det klokt att kombinera större för dig meningsfulla insatser med att också uppskatta varje dags möjligheter och upplevelser. Karin Boye förpackade detta budskap på ett fantastiskt vackert sätt.
http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/ja-visst-gor-det-ont.shtml

Uppskatta det du har, inklusive dina möjligheter
Nyår fick jag bland annat fira in tillsammans med Julia, hennes föräldrar och en familj från Brisbane, Australien. Vi hade supertrevligt och festgänget kokade av intressanta livsberättelser. Runt 00:00 slaget fylldes himlen av röda ljusdrakar och himlen fullständigt exploderade i fyrverkerier i alla jordens färger och formationer. Det blev ett av de mäktigaste fyrverkerier jag upplevt. Tro mig, jag har upplevt enorma fyrverkerier tidigare. Bland annat i samband med en Super bowl i USA. Men det mäktigaste fyrverkeriet var mötet med Julia och hennes fantastiska föräldrar. Julia är sina föräldrars enda barn. I förrgår firade Julia sin 20-års dag. Hon har diagnosen CP. Hon kunde inte kommunicera med andra än sina föräldrar men Julia och hennes föräldrar strålade av värme och lycka hela kvällen. Mitt hjärta och min hjärna blev fullständigt varma av mötet med Julia. Så mycket att kunna vara bitter över. Men allt fokus på det hon har och att uppskatta livet. Det var så tydligt att det är hennes förhållningssätt till det liv hon fått. Förutom att hennes föräldrar var väldigt trevliga, och höll på samma hockeylag som jag, strålade det kärlek mellan alla tre i deras familj. Tänk så mycket bättre vår värld skulle vara om alla människor bättre uppskattar det de faktiskt har och om vi alla hjälper varandra lite mer. Jag tror Julia har fler stunder av lycka än väldigt många människor som är friska.
http://www.medtronic.se/sjukdom/cerebral-pares/
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Cerebral_pares

Maximera stunder av lycka
Hur maximerar man lyckokänslor under sitt liv? Visst har väl den som lyckas fylla sitt liv med många stunder av lycka hittat bra meningar med sitt liv? Kan man dra någon annan slutsats? Vilka väljer du helst att umgås med? Den självupptagne, negativa och orolige eller den altruistiskt, positiva och problemlösaren? Sokrates läror kan vägleda dig väl om du konstruktivt reflekterar runt hans tankar.

Möten med människor, positivt utvecklingsarbete tillsammans med andra människor, kreativ matlagning, träning, dans och ständig kunskapsuppbyggnad bjuder på många möjligheter till stunder av lycka. Och mottagligheten för dessa positiva känslor är helt kopplad till din egen inställning. Julias ständiga leenden och positiva energi bjöd på en stund av lycka. Du är vad du vill att din hjärna tycker att du ska vara. Så enkelt och ändå så svårt kan ett positivt livsrecept beskrivas. Mitt uppdrag som folkrepresentant är att förstärka möjligheter, se problem och lösa problem. När jag lyckas förstärka möjligheter känner jag stunder av lycka. När jag lyckas bidra till problemlösning känner jag lycka. När jag ser andra människor som ansträngt sig för att uppnå något och lyckas kan jag känna lycka. Självklart även när jag själv ansträngt mig mycket och lyckas nå uppsatta mål. Tack Julia för stunden av lycka! Hoppas även jag gav dig några positiva känslor. När känner du lycka?
http://www.synonymer.se/mobil/?query=lycka
http://lyckasmat.se
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Meningen_med_livet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar