onsdag 27 januari 2016

Inkludera mera

Var är reformerna?
I Centerpartiet Uppsalas budget och verksamhetsinriktning för kommunen framgår tydligt vad vi anser behövs för att vi ska klara av att försvara vårt generella välfärdssamhälle. Vi måste skyndsamt inkludera människor i utanförskap in i det gemensamma mycket bättre än hittills. Centerpartiet i Uppsala har många konkreta förslag på hur vi kan göra detta mycket bättre genom att införa inkluderingsjobb, särskilda satsningar inom skolan, stärkt föreningsliv och mycket mer. Alla invånare blir vinnare genom en sådan politik! Det är mycket frustrerande att följa riksdagens och regeringens impotens inom detta område. Vi kan inte låta klockan gå utan att kraftiga förbättringar och värdegrundsarbetet startar! Det kommer att ta tid att få till förbättringarna även efter att nödvändiga beslut fattats. Det sociala och ekonomiska priset för denna impotens är redan högt men det blir för varje sekund utan nödvändiga reformer allt högre!

I morse kunde vi på SVT ta del av bra samtal om hur dåliga vi är på att hantera alla ensamkommande barn. Vi kunde också höra att vi har en tickande bomb vad avser långtidsarbetslösas antal. Stora delar av alla folkvandrare hör till grupper som har särskilt svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det är inte några nyheter för den som vill se verkligheter. Tino Sanandaji har länge försökt skola svenskarna i hur det ser ut och hur det sannolikt blir, allt annat lika. Men det har inte varit politiskt korrekt att tala om. Nu börjar vissa partier seriöst tala om att vi ska acceptera att återigen bli ett tydligt klassamhälle. Det är inget jag stöttar. Jag vill leva i ett samhälle där vi strävar efter full jämlikhet och där vi klarar av att ge alla våra barn och unga en bra chans att nå sina drömmar. Jag vill inte att vi ska ge upp 25-30% av de barn och unga som har oturen att födas i "fel" sammanhang. Visst har vi stora ekonomiska skillnader mellan människor i vårt samhälle redan idag. Samtidigt har vi hittills klarat av att säkra att den lägsta nivån är på en relativt hög nivå. Vi har också klarat av att ge alla våra barn en chans att genom förskola och skola ta sig mot en bättre framtid även om man fötts i en socialt svag miljö. Jag blir förbannad över att det ska gå så sakta att genomföra nödvändiga reformer som kan göra att vi inte får en social och ekonomisk härdsmälta i Sveriges olika delar. Styr båten mycket bättre eller avgå! Nyval!
http://www.expressen.se/ledare/vi-maste-ta-krafttag-mot-utanforskapet/
http://www.unt.se/asikt/debatt/fa-manniskor-att-sta-pa-egna-ben-4079628.aspx
http://www.di.se/artiklar/2016/1/19/ku-kraver-mer-mot-extremism/
http://m.gp.se/nyheter/ledare/1.2966385-vad-hander-nar-elever-misslyckas-
http://m.gp.se/nyheter/ledare/kronika/1.2968766-alice-teodorescu-ohallbar-situation-pa-vara-asylboenden
http://www.svd.se/utvisa-grova-brottslingar/om/svenskt-flyktingmottagande
http://www.soch.lu.se/anna-angelin/publication/564281
http://www.tino.us/2014/08/invandrare-jobbar-mindre-an-svenskfodda-hur-man-an-raknar/
http://www.migrationsverket.se/Andra-aktorer/Kommuner/Om-ensamkommande-barn-och-ungdomar.html

1 kommentar:

  1. Det är hög tid att sluta med alla värdelösa och administrativt dyra statliga "jobbpengar" till dem längst från arbetsmarknaden! Utbildningspengar = Ja! I övrigt bör alla insatser kopplas till Inkluderingsjobb! Nu!!!!

    SvaraRadera