torsdag 21 januari 2016

Vad gör vi med vilsna män

Uppsala behöver ledas mot hållbar framgång
Ingen framgång skapas av sig själv. Framgång skapas genom ambitioner, samarbeten, konkurrens, utbildning, företagsamhet, hårt arbete och att man utnyttjar ny teknik. Jag har precis avslutat en dygnsövning tillsammans med ledarna för M, L och KD. Helt klart är att vi har en samsyn i hur välstånd skapas. Vi har också en samsyn i att om Uppsala kommun och Sverige inte leds klokare kommer våra svagaste invånare bli de stora förlorarna när skolan fungerar allt sämre, våra funktionshindrade och äldre får mindre stöd, försörjningsstödet minskas och så vidare. Vi vill bygga ett Uppsala där alla våra invånare känner ett positivt hopp inför framtiden, där vi klarar av att ge våra svagaste en bra lägsta levnadsnivå och där valfrihet erbjuds. Då kan vårt närsamhälle utvecklas tryggt och mer individanpassat. Det är trist att det inte kan bli nyval i kommunen. Vi är redo att ta över och leda Uppsala igenom en svår och utmanande tid. Vi har tillsammans med övriga alliansen idéer om hur vi löser de större problem vi har och hur vi kan förstärka möjligheter. Den politik som nu förs kommer att drabba våra svagaste mer och mer negativt. Det är främst för att stötta våra svagaste invånare som den offentliga sektorn finns. Var och en av oss kan när som helst hamna i en svår livssituation på grund av till exempel sjukdom eller konkurs som gör att samhällets skyddsnät är viktigt. Jag hoppas verkligen att en majoritet av Uppsalaborna röstar klokare 2018.

De vilsna männen
Har vi ett allt större problem med frustrerade och vilsna män? Mitt svar är definitivt ja. Allt fler män, särskilt outbildade, känner sig vilsna, övergivna och känner mycket förakt och hat. De känner inget hopp. Det är en mycket farlig utveckling. Särskilt då denna grupp män har olika bakgrunder och ofta mellan sina subgrupper känner hat. Utanförskap och hat är en källa till stor social oro. Social oro gör hela samhället otryggt. Otrygga samhällen utvecklas mycket sämre för alla sina invånare. Läs gärna nedan bifogade artiklar. Det är viktigt att vi försöker se verkligheten som den är och hur den utvecklas. Bara då kan vi bra hjälpas åt att lösa de problem vi har och som växer sig allt starkare.
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2963901-adam-cwejman-relativisterna-har-fel
http://www.gp.se/nyheter/ledare/kronika/1.2961101-alice-teodorescu-pa-spaning-efter-samtidens-man


http://www.dn.se/livsstil/stor-grupp-man-blir-valdigt-vilsna/
http://www.svd.se/suggestiva-och-begavade-portratt-av-vilsna-man
https://gemensam.wordpress.com/2015/11/16/det-finns-for-lite-vettigt-att-gora-for-frustrerade-arga-unga-man/
http://www.svd.se/barnen-som-inte-finns
http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21556129.ab

4 kommentarer:

 1. Som 25årig man är det hela med "vilsna" män inte så konstigt. Vi har hela vår uppväxt fått höra att vi är hemska, förtrycker kvinnor osv. Vi har även sett hur kvinnor blir subventionerade, medans vi är avskummen.

  Vi är inte dumma. Det här är endast ett svar på signalerna "samhället" har skickat ut. Frågan är egentligen. Varför trodde någon att det här inte skulle hända?

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte när människor sätter på sig "offerkoftor". Om de män som känner sig utsatta kavlar upp ärmarna, jobbar hårt, blir egenföretagare eller politiker kan de konstruktivt bryta sin negativa livssituation. Om man vet att man är en jämställd man kan man strunta i att lyssna när de militanta feministerna öser på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger inget annat. Driver företag själv. Men, Feministerna har kappat skolan Stefan. Barn blir utsatta för propagandan. Svårare för dem att skydda sig än oss vuxna.

   Vi är uppvuxna med det här på ett helt annat sätt än er äldre. Feminismen är överallt i skolan och de propagerar iprincip arvsynd till barn som är oskyldiga.

   Feminism är väl definitionen av offerkofta? :P

   Radera
  2. Jämställdhet och ett samhälle där vi visar varandra ömsesidig respekt är självklarheter för mig. Jag delar din syn att "militanta" feminister förstör mer än gör positiv nytta. Dessutom har dessa extrema feminister visat sig vara som så ofta vänstermänniskor är ologiska. Varför har de inte entydigt stått upp för de mycket negativt utsatta flickorna och kvinnorna i våra allt mer befolkade utanförskapsområden? Hur fa... kan de sjunka så lågt och generellt kalla svenska män talibaner när inga andra av jordens män generellt är så jämlika som de svenska? De är extremister och jag gillar inte några extremister!

   Radera