måndag 11 januari 2016

En superstjärna

David Bowie
Allt för ung har en stor musiker, konstnär och medmänniska gått ur tiden. David Bowie, Queen och ABBA var mina favoriter under högstadie och gymnasietiden. Som alltid med musik finns många minnen sammanlänkade med vissa låtar. Självklart är mitt liv fullt av minnen kopplade till några av hans låtar som till exempel Changes, Ziggy Stardust, Heroes, Starman, Ashes to Ashes, Under pressure (med den lika fantastiska Freddy Mercury) och framförallt Life on Mars. Tack för allt du gav mig i livet och vila i frid!
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/what-were-david-bowies-political-7155816
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/10-oforglomliga-citat-fran-david-bowie/
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/what-were-david-bowies-political-7155816

Destruktiv oförmåga
I min värld kunde en mycket okunnig inse, för långt över ett år sedan, att integrationspolitiken kraftigt misslyckats och att migrationspolitiken gjorde Sverige särskilt attraktivt för folkvandrare. Inom C har det främst varit jag och Staffan Danielsson som vågat mana till besinning och i ljuset av verkligheten göra integrations- och migrationspolitiken hållbar. Att vi sedan länge vågat stå upp för en ansvarsfull väg framåt vittnar både blogginlägg och mediereportage tydligt om. Idag tycks "alla" ha förstått läget men nu genomförs åtgärder i panik, det blir sällan kloka beslut.

Trist att de flesta av oss beter sig som flockdjur. Det som ena månaden ses som fel är andra månaden rätt... Bara under de få veckor jag observerat Sverige utifrån har debattklimatet kraftigt förändrats. I min värld saknar dock många som nu säger det som för länge sedan varit rätt trovärdighet. "Den som är fri från skuld ska kasta den första stenen" typ står det i Bibeln. Nu höjer bl a Löfvén rösten och "kastar stenar"... Med vilken rätt när han, om någon i Sverige, sedan länge borde ha fått utförliga verklighetsbeskrivningar? För visst är han väl statsminister och förväntas leda allt som staten styr? Vi behöver politiker med civilkurage, inte ja sägare som är rädda för att "göra fel"! Nu försöker de som länge misslyckats med att ta sitt ansvar att skicka "Svarte Petter" till någon annan. För nu ska ordningen återställas.... Suck! Och var är alla militanta feminister nu? Varför står de inte högljutt upp för sina systrar som förtrycks i våra utanförskapsområden och alla kvinnor som utsatts och utsätts för sexuella gruppövergrepp? Vänsterkrafter och naivister har nästan alltid fel och är destruktiva. De ska hållas långt ifrån verklig makt. Ja, ja... trots att man ska behöva stå ut med för många urspårade vänstertänkande och naivister är dagens fokus att sörja stjärnan David Bowie! Precis som pappa har han nu blivit en riktig stjärna i universum. Säkert en av dem närmast Mars.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/darfor-vagade-ingen-tala-oppet-om-flyktingkrisen/
http://m.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2951006-jan-edling-begransa-flyktingars-ratt-att-valja-boende
http://www.svd.se/ett-bottenlost-svek/om/overgreppen-under-we-are-sthlm
http://m.gp.se/nyheter/ledare/kronika/1.2951009-teodorescu-varfor-rads-media-verkligheten-
http://www.deogan.com/2016/01/11/skuldansvar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar