fredag 1 maj 2015

Marscherande för vad

Mer eller mindre
Idag demonstrerar Socialdemokraterna, Vänstern och Kristdemokraterna. Plakaten som demonstranterna bär efterlyser olika saker. Och deras rop som skallar kräver olika förändringar. Dom tycker i vart fall något jämfört med de maktdemonstrationer i Sovjetunionen som jag minns från min barndom denna röda dag. I Sovjet, Ryssland och i Kina är idag en militärmaktsdemonstration, knappast arbetarklassens festdag. Men vad kämpar de som säger sig företräda arbetarna för? Mer jämlikhet, mer lön, fler i arbete osv. Klart är att Socialdemokraterna fortsätter att ha det jobbigt och deras storhetstid med runt 40% av rösterna är definitivt slut. Om plakaten kräver "hållbar migrationspolitik" kanske Socialdemokraterna kan ligga kvar runt 30% framöver, om dom bidrar till en ny migrationspolitik som bl a bidrar till att vi kan lyckas med integrationspolitiken.
http://www.dn.se/nyheter/politik/dnipsos-dyster-hogtidsdag-for-s/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/har-ar-los-kravlista-till-s-pa-forsta-maj_4530766.svd

Företagsamhetens dag
Kanske är det dags för de hårdast arbetande, företagarna, att också starta en årlig demonstration för företagsamhet! Utan företagande och företag som kan skapa värde som säljer både globalt och internationellt finns inget välstånd att fördela. Och alla anställda som tror att alla våra enmans och småföretagare tjänar mycket pengar skulle behöva höra verkligheten minst en gång per år. Inga andra i samhället jobbar så många timmar och tjänar så dåligt för den tiden som de allra flesta småföretagare gör. För alla dessa företagare och deras familjer är varje krona viktig för att klara morgondagen. Dom har ingen LAS som skyddar dem. Dom får inte del av många av de skydd som anställda har. Jag uppmanar Företagarna och Svenskt Näringsliv att starta en årlig demonstration för företagsamheten. Det är ju arbetarnas dag och småföretagarna är de hårdast arbetande arbetarna.
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Företagare

Stoppa skattehöjningar
Oavsett om man tillhör de hårdast jobbande småföretagarna eller är anställd arbetare är varje krona efter skatt viktig. Att höja redan mycket höga skatter är en vansinnig väg framåt! För det första finns massor av ineffektivitet och onödigt bland det som vår skatt finansierar. För det andra är högre skatter  negativt för ekonomin i stort vilket innebär att sannolikheten är hög att t ex en höjd skatt på 50-öre leder till minskade skatteintäkter på mer än så! Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern vill åter höja skatterna! Det måste stoppas! Uppdraget måste vara att ge oss mer för alla de skatter vi redan betalar! Om Uppsala läns landsting nu höjer skatten med 50 öre har Landstingspolitikerna höjt den skatten med 80 öre på bara några år! Om det är de regerande politikernas vägval för att finansiera allt fler äldre, flyktingar och dess anhöriga samt illegala inom våra gränser går vi mot systemkollaps. Om både kommuner, Landsting och staten väljer skattehöjarspåret och bidragshöjningar som väg framåt är jag övertygad om att välfärdssystemet kollapsar! Det är mer värdeskapande som måste vara i fokus! Det är fler som bidrar som jobbare i form av företagare eller anställda som krävs! Och de som är avgörande för om vi lyckas är de hårdast slitande företagarna! "Mer riskkapital"! "Modernisera LAS"! "Sluta straffbeskatta småföretagare"! "Jaga svartjobbarna"! "Få stopp på organiserad brottslighet"! "Svält inte ut oss - inga höjda skatter"! Jag får bannemig gå ut och demonstrera till försvar av den generella välfärden! Usch så dåligt landet utvecklas! Och M, C, FP och KD tillåter det genom Decemberöverenskommelsen.... Suck!
http://www.unt.se/uppland/uppsala/landstinget-oppnar-for-hojd-skatt-3702959.aspx


Kan företagare och facket gå hand i hand?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar