onsdag 13 maj 2015

Avveckla staten och EU

Krona för krona
Av vilka får politiker makten? Är det från folket och ett partis medlemmar eller är det från lobbyister och intresseorganisationer? Jag väljer att se det som att det är folket och partimedlemmar som väljer vilka som får mer eller mindre makt över vår politiskt styrda samhällsutveckling. Och tro inte för en sekund att inte politik har stor påverkan på hur ett samhälle utvecklas. Hur du och jag får det i framtiden påverkas mycket av vilka politiska val som görs varje dag. Det välstånd vi idag har, även om det upprätthålls allt mer av lån, kan inte tas för givet.

I takt med att antalet arbetande timmar av den totala arbetsföra befolkningen minskar får vi allt svårare att finansiera den höga välfärdsnivå vi svenskar idag får ta del av i utbyte mot världens högsta skatter. Och när höga skatter ändå inte anses räcka till för att mätta en aldrig sinande efterfrågan på förbättringar, vad gör vi då? Helt klart är att vi måste få stopp på EU och svensk rikslagar, regler och åtaganden som ofinansierat tvingar kommuner att erbjuda samhällsstöd som kommunerna inte ekonomiskt klarar av. Om vi inte får stopp på dessa ofinansierade krav är det dax att försöka frikoppla  Sveriges regioner från Sverige och samarbeta med Storbritannien för att driva fram ett EU som avgränsas mycket mer. Det måste bli stopp på rikspolitikernas ofinansierade beslut. När de ger löften och driver igenom godis till folket måste de krona för krona oxå finansiera godiset.
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-lokalpolitikerna-slutade-att-staella-upp-155952 kommentarer:

 1. Du har 100% rätt om EU och Staten. De är helt bortkopplade och umgås bara med varandra eller lobbyister.

  Hur många av dem har ens jobbat en ärlig dag som inte har med politik att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det för många som på politiska ledande poster som saknar omfattande och breda egna erfarenheter som ger viktiga referenspunkter vid beslutsfattande. Det måste ändras. Det måste de folket och de politiska partierna fixa!

   Radera