fredag 22 maj 2015

Naivitetens globala Mekka

Avskildheten och välståndet som förblindar
Sverige är ur befolkningsperspektivet ett litet land. Sverige ligger också väldigt nordligt och klimatet anses av många som dåligt. Sverige är inte ett första eller andrahandsval för världens stjärnor som t ex våra spetsföretag ständigt försöker rekrytera. Sverige har världens högsta skattetryck vilket gör det svårt att attrahera utländska specialister och allt svårare att behålla våra infödda. Det svenska språket är väldigt litet i jämförelse med t ex kinesiska, spanska, hindu, engelska, bahasa, franska och tyska. Men uppe i norr har vi levt i fred i över 200 år, vi har tagit hand om varandra bra och vi har varit mycket företagsamma och globalt framgångsrika. Dessa 200 år av fred och tidigare framgångar tycks på många sätt ha lett oss fel in i en ny tid. En tid där rättigheter åter tydligt måste kopplas till skyldigheter. En tid där alla inte hela tiden ska betraktas som offer när dom i själva verket kan vara de värsta människorna fulla av ondska och hat. Tyvärr har allt för många svenskar i vår trygga nordliga miljö blivit väldigt naiva. Det kommer att få ett högt pris i den nya värld vi nu befinner oss i.
http://www.ekonomifakta.se/Documents/arbetskraftsinvandring.pdf
http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/ny-studie-om-arbetskraftsinvandring-faa-specialister-stannar-fler-soeker-asyl-988613Den organiserade brottsligheten ökar
Det är mycket oroande att den organiserade brottsligheten ökar kraftigt i Sverige. Skottlossningar mellan rivaliserande grupper börjar bli vardagsmat. Skottlossningar där också "civila" hamnar i skottlinjen. Och i Uppsala kastar några in test splittergranater i en nattklubb i centrala staden. Det är viktigt att vi blir mycket bättre på att bryta utanförskap och att inkludera nysvenskar in i samhällsnyttig sysselsättning. Med tanke på hur trög och tafflig som vår migraiton och integrationspolitik är så bidrar den allt mer till att den organiserade brottsligheten ökar. Det är en trend som måste brytas och den bryts genom att sätta människor i utanförskap med försörjningsstöd i meningsfull sysselsättning. Och att engagera dem i föreningsliv som attraherar. Det är bråttom!
http://www.unt.se/uppland/uppsala/uppsalapolisen-vill-inte-dra-kopplingar-till-organiserad-brottslighet-3740275.aspx
https://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800052658/1371914741967/15+Framväxten+av+och+kännetecken+hos+den+organiserade+brottsligheten+i+Sverige.pdf
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Organiserad%20brottslighet/Polisens%20lägesbild%20av%20organiserad%20brottslighet%202013.pdfSocial oro och organiserad brottslighet 
Att allt fler i Sverige lever i socialt utsatta områden och allt fler inte känner sig inkluderade i samhällsbygget så ökar både rekryteringsgrunden för organiserad brottslighet och till våldsuppdrag i konfliktsområden. Vi har underskattat dessa problem allt för länge. Det är hög tid att vaka upp och inse att vi måste ta dessa säkerhetsutmaningar på allvar. När vi inte klarar av att inkludera och integrera människor från helt andra kulturer och människor som sannolikt bär på mycket hat och bitterhet så sviker vi inte bara dem utan också samhället i stort. Det var tur att inte självmordsbombaren lyckades ta med sig 10-40 människor i döden. Det kan definitivt göras nya försök. Trots att vi är världens medmänskligaste människor.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bomben-skulle-ha-dodat-40-personer_6684286.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20828423.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20827746.abAtt skylla en framtid i Sverige som socialt och ekonomiskt kollapsat på dagens rikspolitiker känns rätt meningslöst. Dom kanske får sina pensioner ändå. Låt oss istället se till så att vi får en mycket bättre migrations och integrationspolitik samt att den organiserade brottsligheten mycket effektivare bekämpas. Den naiva vägen framåt måste få ett slut. Nu!


2 kommentarer:

 1. Cecilia Bagge23 maj 2015 11:45

  Jag förstår inte helt o fullt kopplingen mellan artikeln o bilden. Varför valde du just den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mekka är en plats med högt religiöst symbolvärde. Jag får ofta uppfattningen att vissa svenskar vill att Sverige ska vara och ses som en ideologisk förebild för altruistisk öppenhet. En fin tanke kan tyckas. Därav min snabba koppling mellan två platser även om en av dem är betydligt större än den andra.

   Radera