lördag 23 maj 2015

Våra hjältar

Företagsamhet
Företagsamhet finns och behövs inom all verksamhet. Synonymer till företagsamhet är initiativförmåga, driftighet, energi, geist, framåtanda och uppfinningsrikedom. Om vi ska kunna försvara vårt generellt höga välstånd måste vi svenskar bli mer företagsamma inom alla områden men särskilt måste vi skapa fler och växande företag som skapar många nya jobb runt om i Sverige.

I Sverige finns typ 1.069.507 registrerade företag. De allra flesta är vilande, holdingbolag eller bolag som en person försöker livnära sig genom. Bara 0,1% av alla företag är stora företag dvs ett företag med fler än 250 anställda. Vi behöver många fler företagare med idéer, energi, tillväxtambitioner och affärsmodeller som bär. Och företagare som ser det som värdefullt att anställa människor i Sverige. Hur mycket än kommunister och andra vill tro att fler anställda inom offentliga sektorn kan rädda välståndet så har dom fel. Det finns bara ett sätt att skapa ett rikt samhälle och det är genom flit och framgångsrik affärsverksamhet. Att företagandet utvecklas bättre runt om är mycket viktigt. Som nu räcker inte!
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Foretagande/Naringslivet/Antal-foretag-i-Sverige/
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Foretagande/Naringslivet/Naringslivets-struktur/

Företagargala
Våra företagsamma företagare är utan tvekan samhällshjältar. Få, om några, sliter så mycket som företagare för att deras företag ska överleva och förhoppningsvis växa. De allra flesta lever sparsamt och kämpar månadsvis med att säkra de intäkter som försörjer dem. Jag är full av beundran inför dessa viktiga insatser. Insatser som förtjänas att särskilt lyftas fram lite då och då.

Igår och inatt var det Företagargala i Uppsala. Bl a utsågs "årets företagare". Det var som vanligt en trevlig och positiv tillställning. Och det blev mycket dans. Företagsamheten firades och de som gjort särskilt positiva insatser fick härlig uppmärksamhet. Tack alla hårt slitande företagare! Det är ni som lägger basen för hela vårt välfärdssamhälle!
http://www.unt.se/start/vinnarna-utses-pa-galan-3740957.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar