måndag 11 maj 2015

Pelle Svanslös och socker

Pelle Svanslösloppet
Pelle Svanslösloppet i Uppsala är en succé! Idén började för fyra år sedan i Trafiksäkerhetsrådets styrelse och blev för första gången en verklighet 2014. Det är ett kortare cykellopp för barn i centrala Uppsala. Jag minns första gången jag tog upp idén med tävlingsledaren för det som hette Skandis bicycle week-end. Han tände på idén och började leta efter några företagsamma som kunde hålla i det projektet och jag stöttade med bl a cykelmärken, sponsorer, polis- och brandförsvarsdeltagande. Redan 2014 när barnloppet invigdes blev det en succé! Ett barncykellopp i trafiksäkerhetens tecken där barnen, alla med startnummer 1, får cykla en kort central bana, träffa och lyssna till brandmän och poliser, åka småbilar på en bana med trafikregler, öva att gå på övergångsställ, Maja Gräddnosuppträdanden, korv, Festis och mer! Och arrangemanget äger rum nära den mest uppskattade Uppsalabygnaden Pelle Svanslös lekpark som jag också invigde 2014. Och succén fortsätter! Bra jobbat Magnus och Linus! Barnloppet är inte "bara" bra för att fostra trafikvett utan också för att stimulera till hälsosammare liv "cykla mera - och säkert" : )
http://www.unt.se/uppland/uppsala/hundratals-barn-i-cykellopp-3721007.aspx

Stoppa sockersuget
Vardagsmotionen är både viktig för ett långt och friskt liv och smart att utnyttja för ett dagligt välbefinnande. Gå, cykla, gå i trappor istället för att ta hiss osv. Och om du blir bättre på att dissa lite av allt socker som vi varje dag får i oss så kommer du garanterat må bättre varje dag och få ett längre och friskare liv. Stoppa sockerdrogandet av oss! I dagens gammelversion av UNT kan du få goda råd om hur du lurar dem som försöker göra din vardag för full av socker som är farligt i för hög konsumtion.

Nyval
Under gårdagens partiledardebatt kunde vi återigen konstatera att MP är farliga för svenskt generellt välstånd och absolut inte mogna eller lämpliga att vara med och styra landet. Och Åsa Romson skämde inte bara ut sig själv utan hela Sverige eftersom hon tyvärr är vice statsminister. Gör om! Gör rätt! Antingen en minoritetsregering enbart med S eller med C och några till! Svenskt välstånd klarar inte av t ex den migrations, energi och exportpolitik som MP företräder! Och Romson varnade för vita medelålders män i sitt Almedalstal 2014. Om jag hade varit lika omdömeslös som henne hade jag nu gått ut och varnat för alla kvinnor födda på 70-talet... Som tur är känner jag många kvinnor som är födda på 70-talet som är fantastiska personligheter och som starkt bidrar till svenskt välbefinnande. Tyvärr kan vi inte konstatera att Romson, som dessutom är vice statsminister, bidrar till svenskt välbefinnande!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/romson-kallade-romer-for-zigenare-tva-ganger/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar