måndag 6 november 2023

Sveriges framtid

Dags för ett framtidspositivt och ansvarsfullt ledarskap

Sverigedemokraterna har blivit en stor politisk kraft i Sverige på grund av de övriga partiernas oduglighet att bedriva en ansvarsfull invandringspolitik. Så enkelt är det. Och Åkesson och hans killteam har varit skickliga på att både vara offer och kapitalisera på de övriga partiernas idioti. Att Moderaterna insåg att deras enda väg till Sveriges regeringsmakt gick genom SD är inte svårt att förstå. Hade SD hållits kvar i den politiska kylan hade M och KD aldrig fått några fina ministerposter. 

Den fråga som nu är intressant är var en regering styrd av Jimmy Åkesson skulle leda Sverige. Efter Åkessons sommartal och andra utspel om att SD kommer att kräva regeringsmakt efter nästa val borde ett sådant scenario tas på större allvar. Vad händer då i ett land där nu var tredje ung vuxen har en stark invandrarkoppling? Hur kommer ett Sverige som länge tjänat massor på sina globala affärer utvecklas med ett protektionistiskt och gammelnationalistiskt styre? 

Det är hög tid för Moderaterna att titta sig i spegeln och utmana sig själva. Var vill de att Sverige ska vara år 2043? Med vilka partier har de störst chans att lyckas? Om SD efter riksdagsvalet har 25 procent av väljarstödet, Moderaterna 15, KD 3 och L 2 är det långt ifrån ett läge där de kan styra. Och om de kan det och tror att de får någon större makt med statsministerposten är det skrattretande. Det kommer att vara SD som styr ännu mer än de redan gör idag. Viktigast för Moderaternas väljare borde vara att se till så att V och MP hålls ifrån maktens direkta verktyg. Även om det bara innebär en vice statsministerpost. Det är hög tid för Moderaterna att på allvar fundera över vilka partier de bäst kan samarbeta med för att bidra till ett framtidspositivt Sverige. 

Håkan Boström, GP, skriver läsvärt om hur Moderaterna håller på att tappa ledartröjan. Det behövs en positiv politisk vision om var Sverige ska vara i framtiden. UP ställer upp lokalt och Regionalt. Skärpning ni som vill jobba med Sveriges välmående!

Ska regeringen vända sina knackiga opinionssiffror måste Ulf Kristersson växla upp sitt ledarskap. Jimmie Åkesson väntar i kulisserna.”

https://www.gp.se/ledare/strid-om-ledartröjan-på-högerkanten-1.114293158



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar