Den växande organiserade brottsligheten har förhoppningsvis öppnat ögonen på allt fler svenskar om att vi mycket bättre måste bekämpa narkotikakonsumtionen och brotten mot våra välfärdssystem. Det är narkotikahandel, prostitution och bidragsbrott som är de klassiska inkomstkällorna för gangsterklubbarna. Dåligt genomförda privatiseringsreformer har också öppnat portarna för omfattande brottsverksamhet. Narkotikahandel och prostitution hänger ofta ihop då narkotikaberoende och narkotikaskulder snabbt främst lurar in många yngre kvinnor i prostitution. Den stora marknaden i Sverige vittnar om att beroendet är högt bland många fler än kända narkomaner och ”överklassens partydrogare”.
”Socialdemokraterna förenklar den politiska retoriken när de i debatten försöker skylla knarkhandeln på rika "partyknarkare". Det finns tveklöst sådana personer men problemet med narkotikanyttjandet är väldigt mycket större. GP skriver läsvärt om varför Socialdemokraterna beskriver problemet så löjligt enkelt.”
”För det första finns det flera europeiska länder som har en större andel ”partyknarkare” än Sverige, men som ändå inte dras med närmast dagliga skjutningar och sprängningar i tätt befolkade områden.
För det andra står partyknarkarna bara för en liten del av narkotikakonsumtionen, enligt Björn Johnson, professor i socialt arbete (GP 2/10). Alltså är det omöjligt för gängen att få verksamheten att gå runt enbart på deras inköp.”
”För det tredje är narkotika långt ifrån gängens enda inkomstkälla. De har lärt sig att diversifiera sin portfölj, så att säga. Numera sträcker sig deras verksamhet till allt från bidragsbrott och välfärdsbedrägerier till fotboll. Gängens enda devis är att ge sig in i branscher där det finns pengar att hämta.”
Människor har i alla tider drogat sig av ett eller annat skäl. Det kommer sannolikt alltid människan göra. Och där det finns en efterfrågan finns alltid människor som ser en chans att tjäna pengar. I de allra flesta fall är det en bra drivkraft i vår marknadsekonomi. Knarkhandeln är dock bara destruktiv ur ett samhällsperspektiv.
Hur kan man bäst bryta denna negativa utveckling där organiserad brottslighet växer sig allt starkare genom knarkaffärer? Vilket är det bästa sättet att förstöra affärsverksamheter på? Det är att se till så att de inte är lönsamma. Om brottsliga organisationer inte kan tjäna pengar på narkotika, och inga brottslingar kan leva flott på sin verksamhet, då kommer också verksamheten att upphöra. Därutöver är det hög tid att införa nya och kompletterade straff som många års digital övervakning och varför inte ”förfogandeförbud” så att inte kriminella kan ”låna” lyx. Målsättningen måste vara att det aldrig ska kunna löna sig att göra kriminell karriär. Samhället blir inte särskilt positivt om det styrs av broilerpolitiker och yrkeskriminella.
I dagens extrema övervakningssamhälle borde det vara enkelt att ständigt beslagta alla tillgångar som kriminella har och förfogar över. Därigenom blir det ointressant att hålla på med den grova kriminaliteten. För mig är det obegripligt att inte mycket mer görs för att det ska bli så. De kriminella som redan lyckats bygga upp lagliga verksamheter är svåra att komma åt. I den bästa av världar kommer de då ägna sig enbart åt den verksamheten och negativa trender bryts.
Droger ska bekämpas, inte legaliseras! Och nedan artikel är intressant. Vilka är i toppen av knarkaffärerna i Sverige? Enligt filmen ”Snabba cash” pekar mycket mot nedan gäng.
”17-åringen misstänks ha försökt spränga Bandidos lokal i Brandbergen, på uppdrag av ”Kurdiska räven” Rawa Majid. Men försöket misslyckades. Bandidosmedlemmar fångade in pojken och gav honom en ”omild behandling på plats”, enligt uppgift till Länstidningen Södertälje.”
Organiserad brottsverksamhet är illegal affärsverksamhet. Svårare än så är det inte för att inse vad som krävs för att få stopp på den. Går det inte att tjäna pengar kommer de inte heller ägna sin energi åt det som idag ger dem pengar och status. Om den inte på det sättet kraftigt kan försvagas är det korruption som ”spökar”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar