fredag 3 november 2023

Parlamentariskt rörigt

En rödgrön röra med Centerpartiet

Fräls oss från ondo! Sverige behöver en regering som kan reformera Sverige ur krisen parallellt med att integrera oss in i NATO. Dessutom parallellt få stopp på EUs allt större överstatliga styrning. Om det fanns ett bättre nationellt politiskt alternativ än nu för oss svenskar skulle jag välja det. I nuläget tyder inget på att det år 2026 finns ett regeringsalternativ som kan göra det som krävs! Socialdemokraterna och Moderaterna måste ta ett gemensamt ansvar för Sverige! Sverige tål inte en mandatperiod till där Miljöpartiet ingår i en regering. De är kollektivt en stor fara för svenskt generellt välstånd. Och SD kommer att fortsätta att växa om inte allvarliga problem blir lösta. Mesandets tid måste vara över. 

Annie Lööfs dyra och misslyckade ledarskap av Centerpartiet körde in C i vänsterfåran. Trots att C nu företräder en nyliberal ekonomisk politik. Taktiken i kampen mot SD misslyckades. När jag en gång valde att engagera mig i C kunde jag inte tro att partiet skulle köra så kraftigt ner i diket. I nuläget tycks C inte ens kunna bli vågmästare och därigenom kunna påverka en rödgrön regering på liknande sätt som SD idag påverkar den regering Liberalerna ingår i.

När C-ledaren tog bladet från munnen och i DN sa sig vilja regera med Socialdemokraterna fick hans parti en tydlighet det länge saknat. Nu skulle det behövas samma klarhet kring vad ett sådant samarbete skulle kosta – i form av bland annat V-inflytande.”

https://www.expressen.se/ledare/mimmie-bjornsdotter-gronkvist/da-kommer-de-rodgrona-att-dumpa-demirok/

Johan Rudström, UNT, tycker till om det politiska läget i Uppsala. Han tycks tro att ett styre med endast 32 mandat, när 41 behövs, hade blivit mindre rörigt än nu där minoritetsstyret har 39 mandat och en överenskommelse med Liberalerna. Det är naivt, eller bara partistiskt aktivistiskt. Att tycka att en rådgivande folkomröstning är dåligt, som kan påverka hur Uppsala långsiktigt byggs ut, är uttryck för översitteri. Jag upprepar, UP vill att invånarna ska få påverka lokalsamhällets utveckling mer än nu. UP har en tydlig politik som syftar till mer invånarinflytande. Och det är klart att det kan bli lite turbulent när det är en minoritet som styr. Jag upprepar, en minoritet som har 39 mandat av 41 nödvändiga. Alternativet hade bara 32 av 41 nödvändiga. Matematik tycks inte vara en av Rudströms starkaste ämnen. 

I stället är det Uppsala kommun som står för den politiska turbulensen. Ett drygt år in i fyraårsperioden vet man fortfarande inte riktigt hur Uppsala ska styras och snart riktas fokus mot en folkomröstning med, minst sagt, inbyggda frågetecken.”

https://unt.se/ledare/artikel/uppsalavaljare-maktlosa-i-kommunalvalet/jpm142kj



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar