tisdag 6 juni 2023

Sverige

Vad är Sverige för dig?

För mig är Sverige en frihetens bas i en vacker naturmiljö som bjuder på fyra årstider. Fyra årstider där allemansrätten bjuder oss friheten att varsamt och respektfullt njuta av naturens kraft. För mig var Sverige länge det land i världen som bäst lyckats uppnå Yin/Yang, balans, mellan sina invånare. En balans skapad genom omfattande satsningar på jämlika utbildningsmöjligheter, imponerande innovationsförmåga, imponerande företagande och globala affärsutbyten. Landet lagom har aldrig varit så lagom som många tror. Tillsammans med våra nordiska grannar skapades världens mest jämlika och individuellt friaste samhälle i världen. Det är inte ”lagom”, det är fantastiskt extremt jämfört med alla andra länder och kulturer i världen. Den som gillar det måste inse att en nödvändig integrationspolitik måste inkludera att på djupet lära invandrare vad det innebär och varför vi vill att det ska vara så. Så som skapade världens jämlikaste möjligheter och världens rikaste delar av världen, Norden! 

Ett samhälles kultur har avgörande betydelse för hur det utvecklas. Tro aldrig något annat. Nedan får du vetenskapliga fakta runt det och enkla beskrivningar av hur extremt landet Sveriges kultur är jämfört med de allra flesta andra kulturer på vår jord. En extrem kultur som skapat enorma jämlika möjligheter för sina invånare. Den "extremismen" vill jag återskapa, försvara och utveckla. Jämlikare livsförutsättningar finns inte. Oavsett i vilken socioekonomisk miljö du fötts in i. Rättvisa så bra som människan någonsin lyckats skapa, Norden är den lysande stjärnan. Nedan hittar du data om detta i World Value Survey. 

"The map presents empirical evidence of massive cultural change and the persistence of distinctive cultural traditions. Main thesis holds that socioeconomic development is linked with a broad syndrome of distinctive value orientations."

För mig handlar mitt politiska engagemang om att återskapa, och utveckla, det jämlika och företagsamma frihetslandet Sverige. Det kräver ett tydligt och målmedvetet integrationsarbete i en tid där miljoner vuxna invandrat från länder med mycket annorlunda kulturer än den generellt svenska. Sverige kan återigen förknippas med frihet, jämlikhet, företagsamhet och för andra obegripliga framgångar inom idrott och musik. Inte skjutningar och växande utanförskapsproblem. För mig är Uppsala särskilt viktigt. Det är mitt tydliga hemma på riktigt. Jag kämpar för att Uppsala ska visa hela Sverige att det går att vända en negativ samhällsutveckling och inkludera alla invandrare in i vårt svenska frihetsbygge byggt på jämlikhetsideal och företagsamhet. Ett Fyrspårsavtal i nuvarande form kommer mest försämra Uppsalas möjligheter att åter bli en nordisk plats för hopp. Precis som Uppsala var på Vikingatiden.

I nedan artiklar kan du enkelt förstå att vi har ett ordentligt reparationsarbete att genomföra i ett Sverige som nu länge misskötts. 


Självklart ska vi fira vår nationaldag! Tack Pär Nuder, och hans regering, för att nationaldagen blev en röd dag. Så var det inte före år 2005!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar