fredag 16 juni 2023

Sjuka pengar

Gott om vilsna själar bland mer än 8 miljarder människor

När nu svenska rikspolitiker ställt till det med en ansvarslös migrationspolitik, och fortsätter att bjuda på en obefintlig integrationspolitik, kan man undra om vi kan lära av andra hur vi bryter dess negativa effekter. Det kan vi. En del av dess negativa effekter är många människor som lever olagligt i landet varav många utnyttjas att arbeta under vidriga förhållanden. En annan effekt är att knarkhandeln ökat i kraft. Inte minst då knarkmarknaden erbjuder intäkter för människor som inte har andra intäktsmöjligheter. En oansvarig migrationspolitik och avsaknad av effektiv integrationspolitik bidrar också till att mängden invånare med psykiska problem ökat mycket. 

Inte minst leder en sämre psykisk ohälsa till att många väljer egna former av självmedicinering bland olagliga droger. Det hjälper knarkligor som tjänar sjukt mycket pengar på denna omfattande knarkhandel. Även läkemedelsbolag som erbjuder psykopharmaka gläds säkert åt att deras försäljningar ökar. Det är en mycket negativ utveckling.  

I nedan artikel beskrivs hur enormt mycket pengar som är i rörelse bland kriminella. Inte ens i Italien hade de koll på hur mycket pengar det faktiskt rör sig om. Med de pengarna kan man utveckla sin affärsverksamhet på väldigt många sätt. Bland annat genom att erbjuda dem som ska bekämpa dem väldigt höga mutor. 

https://drugnews.se/2023/05/03/130-greps-vid-tillslag-mot-italiensk-maffia/

Med all övervakningsteknik som idag finns är det för mig obegripligt att inte knarkkartellerna mycket effektivare kan bekämpas. Det kan bara finnas en förklaring, mäktiga personer och system är korrumperade. Girighetens- och ondskans kraft kan vara stark hos allt för många människor som har möjligheten att sko sig på andra människors bekostnad. Jag känner bara en stor avsky mot människor som kan utsätta andra medmänniskor för så mycket lidande som knarket skapar. Allt för materiell och annan status. Usch! Och vilka är det som beväpnar de unga som skjuter hej vilt runt om i Sverige? I min värld kan det bara vara svenska knarkkarteller.

När man läser nedan debattartikel från Socialdemokraternas partisekreterare Baudin är det nästan så att man kan bli socialdemokrat på riksplanet 😱 Artikeln belyser ett demokratiskt dilemma idag. Hur hålls politiker på allvar ansvariga för sina vallöften när det alltid blir en blandning av partier som kompromissar fram vilken politik i praktiken de ska försöka driva? Och inte minst nu bevittnar vi i Uppsala en politisk teater om stadsbyggnadsfrågor där partier låtsas som att de haft en politik som de inte har. Socialdemokraternas punkter nedan är bra, varför enas inte en stor majoritet av riksdagen om dem?

1. Vi måste punktmarkera varenda unge som dras in eller väljer kriminaliteten i stället för att sköta sig och skaffa fullständiga betyg i skolan.

2. Vapnen måste bort från gator och torg. Utlys en tillfällig vapenamnesti, inför belöning för tips om illegala vapen.

3. Vi måste säkerställa att vi har en stram migration – för att inte spä på den integrationskris många kommuner kämpar med till följd av alliansens liberaliseringar av migrationspolitiken.

4. Vi måste se till att polisen får de verktyg som krävs för att kunna lagföra fler.

5. Föräldrar med barn i farozonen att dras in i gängkriminalitet måste både få stöd, men också ta ett större ansvar för att uppfostra sina barn.

6. Alla som kommer till Sverige måste lära sig att prata svenska och anpassa sig till Sveriges lagar och regler. Vi ska inte ha några kulturella skuggsamhällen där andra lagar än den svenska rättsstatens får gälla.

7. Det finns många kommunalråd runtom i hela landet som är redo att göra det som krävs för att stoppa nyrekryteringen till gängen, men när regeringen inte möter upp med tillräckliga resurser försvåras uppgiften kraftigt. Därför måste regeringen säkerställa resurser för fler hårda sociala insatser i utsatta områden.

https://www.expressen.se/debatt/sverige-ar-i-kris-och--strommer-ar-i-dvala/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar