lördag 19 mars 2022

When the going gets tough

The tough gets going

"It´s not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change". Du som följer mig på Facebook vet att jag har det citatet på min hemsida. Där ges Charles Darwin äran för citatet. Vissa menar att citatets "uppfinnare" är Leon C. Megginson. Oavsett vem som kan ges äran för de kloka orden är de korrekta. Det smartaste livet på vår jord är det som hela tiden har förmågan att ställa om och överleva i nya tider. Nu är det i allra högsta grad nya tider i Sverige, Europa och globalt. För oss i Sverige går vi bland annat från en tid av lång misslyckad integrationspolitik till en ny kraftig befolkningsökning med människor i behov av hjälp med det mesta. Det anstränger vårt redan ansträngda samhälle väldigt mycket. 

Naomi Klein har skrivit en mycket läsvärd bok som heter "Chockdoktrinen". Nu har vi chock efter chock som för in oss i en helt ny tid. Först krigen i Irak, Libyen och Afghanistan efter 9/11. Därefter Lehman Brother kraschen. Därefter Syrienkriget. Därefter Covid-19 pandemin och nu Rysslands krig mot det ukrainska folket. I boken beskriver hon exempel på exempel på hur chocker används av personer som behöver stora problem för att genomföra önskade förändringar. Till exempel få fram maktskiften, försvaga vissa gruppers inflytande, billigt kunna köpa tillgångar och så vidare. Vad ville Trump och Steve Bannon göra med USA som de inte än lyckats med? Vilken agenda har flera av de ständiga extremt rika som bland annat regelbundet träffas genom World Economic Forum, WEF, är tydliga med sitt syfte.

https://ordfrontforlag.se/ordfront_bok/chockdoktrinen/

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Economic_Forum

Sverige har redan en kraftig utanförskapsskuld och en kraftigt växande segregation. Nu pressas vi ännu mer genom det självklara att vi måste hjälpa dem som flyr från Putins hemska krig. Tro mig, om vi inte kan rösta fram tydliga och erfarna politiker, som förstår vad som krävs för bättre integration, så går vi en mycket mörk framtid till mötes. Det behöver inte bli så. Det blir garanterat så om mesiga och oerfarna får styra inom Uppsalas och rikets politik. Nu krävs ett mycket offensivt integrationsarbete och undantagsregler måste få råda under ett par år för att inte välfärdssystemen ska falla samman i sin förmåga att leverera rimligt kvalitet för alla skattepengar som allt färre andel av befolkningen jobbar in.

Personligen har jag en mycket omfattande erfarenhet av att få lag med människor från helt olika kulturer att arbeta bra tillsammans. Jag har också omfattande ideellt engagemang för att skapa framtidstro och positiva krafter kopplade till invandrade krafter och lokalsamhället. Några av mina ideella engagemang är projektet Gottsunda Factory som gjorde stor praktisk nytta för att hjälpa långtidsarbetslösa att bli anställningsbara. En metodik som ansvariga politiker slarvade bort istället för att kraftigt bygga vidare på. Föreningen Invånarkraft med ambitionen att stärka Uppsalabornas röster och engagemang för vårt gemensamma närområde. U-Club! med syftet att stärka stoltheten med att vara Uppsalabo, oavsett vilken bakgrund eller socioekonomisk tillhörighet man har. I Ung Företagsamhet har jag oftast valt att engagera mig med att hjälpa invandrarungdomar. Inom Rotary har jag varit projektledare för ett integrationsprojekt kopplat till afghanska kvinnor och män. Allt idéellt. Följ gärna upp hur mycket ideellt arbete övriga ledande politiker i Uppsala gjort de senaste tio åren.

https://www.youtube.com/watch?v=7WgF8L9pRPA

http://uclubuppsala.se/

https://ungforetagsamhet.se/

Utöver de ideella engagemangen har jag både inom JCI och Ericsson jobbat och löst många problem, och tagit vara på många möjligheter, med människor från hela världen. Jag vet hur man får människor från helt olika bakgrunder att prestera framgång tillsammans. Jag har omfattande praktisk erfarenhet av det. Nu krävs den erfarenheten och kunskaperna i stor utsträckning. Jag är beredd att ställa upp för Uppsalabornas bästa. Om många Uppsalabor röstar på Utvecklingspartiet demokraterna i kommun och regionvalet 2022 får de chansen till en lokal ledare med väldigt relevanta erfarenheter och kunskaper. 

https://jci.cc/about

https://www.ericsson.com/en

De Uppsalabor som förstår att erfarenheter, kompetens och meriter har betydelse för om personer ska klara svåra ledaruppdrag kommer att rösta på Utvecklingspartiet demokraterna. Vi erbjuder de företrädare som nu krävs om vi vill undvika att Uppsala ska bli ett mycket tråkigt och socialt havererat samhälle de kommande tjugo åren. Vi har politiken som krävs för att framtiden ska bli positiv för de allra flesta Uppsalabor. Vi har en blandning av mycket erfarna kommunala politiker och mycket erfarna skattebetalande Uppsalabor. Rösta klokt i dessa tuffa tider! Det är inte att rösta på det du tidigare gjort! 

https://updem.se/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar